Mette Frederiksen melder klart ud: Det vil vi ikke acceptere

Statsminister Mette Frederiksen har gjort det klart, at det ikke er noget, man vil acceptere.

Mest læste i dag

I de seneste dage har der været rettet kritik af Frederik Vad, der er udlændingeordfører for Socialdemokratiet. Nu har han fået opbakning fra Mette Frederiksen.

Frederik Vad har fået intern kritik, da han er kommet med en række indvandrerkritiske udtalelser. Det er ikke faldet i god jord hos alle medlemmer af partiet, hvorfor en række af dem er gået sammen om at skrive et brev til partiets bestyrelse.

DR skriver ifølge Ritzau, at brevet er blevet skrevet og sendt direkte til Socialdemokratiets hovedbestyrelse. I dette brev skulle der være fremsat kritik af Frederik Vad, som beskyldes for at 'stigmatisere udlændinge i Danmark'.

Men Mette Frederiksen har nu gjort det klart, at hun ikke er enig i den kritik, som Frederik Vad har fået. Desuden har statsministeren også forklaret, at resten af Socialdemokratiets folketingsgruppe også er uenige i kritikken.

"Meget af det, Frederik Vad sætter fokus på, er noget, som rigtig, rigtig mange danskere oplever. Utryghed på S-togstationer, kriminalitet og vold. Frederik har kaldt det herskermentalitet," siger hun ifølge Ritzau foran Folketingssalen, hvor hun har svaret på spørgsmål fra oppositionslederne.

"Vi vil ikke acceptere, at der er mange mennesker, der er utrygge i deres hverdag i Danmark på grund af nogen, der er kommet hertil udefra."

Tidligere har Frederik Vad udtalt, at man som udlænding i Danmark har alle muligheder for at få en uddannelse og et arbejde. Alligevel er der tilfælde, hvor indvandrere modarbejder danske værdier.

Det er en udtalelse som denne, der ikke er blevet taget godt imod hos alle medlemmer af Socialdemokratiet. I alt har 18 personer i baglandet samt S-partiforeningen i Ballerup været med til at skrive brevet til hovedbestyrelsen.

Det lyder også, at der er blandt de personer, der har skrevet under på brevet, er ti navngivne byrådsmedlemmer. Det er dog værd at nævne, at der ifølge Folketingets hjemmeside er knap 33.000 medlemmer af Socialdemokratiet.

Anbefalet til dig