Mette Frederiksen melder ud: Der er så meget godt i vente

22/6/22 14:26

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Ifølge den danske statsminister er der meget godt i vente, men alligevel er der nødt til at være fokus på coronasmitten.

Coronasmitten er stigende i Danmark. Derfor er der nødt til at være et vist fokus på den smitsomme virus, lyder det fra Mette Frederiksen.

Hun ved godt, at mange danskere ser frem til en sommer præget af festivaler, ferie, rejser og meget mere. Alligevel må coronavirus ikke gå hen i glemslen.

"Vi går ind i en sommer med festivaler, Tour de France, unge der bliver færdige med skolen. Ferie, venner, rejser, kram og kys. Der er så meget godt i vente. Så vi har egentlig ikke lyst til at tale om corona," skriver hun i et opslag på Facebook.

Alligevel har corona dog været på dagsordenen hos regeringen, der onsdag morgen holdt pressemøde vedrørende deres planer for at dæmme ned for smitten.

"Når vi alligevel gør det i dag, så skyldes det, at smitten har været stigende de seneste tre uger. En ny Omikron-ariant spreder sig i Europa og herhjemme," skriver hun.

Hertil fortæller hun også, at de danske sundhedsmyndigheder vurderer, at landet vil blive ramt af en ny smittebølge til efteråret – og det skal vi være forberedte på.

"Derudover forventer sundhedsmyndighederne, at der kommer en ny smittebølge i Danmark i løbet af efteråret. Derfor skal vi være forberedte. Og vaccinerne er vores stærkeste værn mod corona," slår hun fast.

Statsministeren skriver dog, at det ikke er alle, der til en start vil blive tilbudt endnu et stik. Derimod vil der særligt være fokus på de sårbare i samfundet.

"Her og nu skal vi have fokus på vores særligt sårbare, som vil få bedre muligheder for at blive vaccineret. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at holde smitten ude af ældreplejen. Og til efteråret skal flere end 2,4 millioner danskere tilbydes revaccination," skriver Mette Frederiksen.

Det er dog ikke blot vaccinerne, der er en del af regeringens strategi. Det handler også om at 'opspore smitte, teste og meget andet'. Hun er dog ikke i tvivl om, at Danmark kan håndtere pandemien.

"Udover vaccinerne består regeringens strategi af flere indsatser, der handler om at forebygge, opspore smitte, teste og meget andet. Vi har de seneste 2,5 år vist, at vi samme kan håndtere pandemien. Det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi også kan i fremtiden," runder hun af.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i de seneste 7 dage har været 8.994 covid-19-tilfælde, hvoraf 7.742 af disse, er personer, der har fået covid for første gang.

Derudover er kontakttallet i skrivende stund på 1,1. Det betyder, at pandemien er i vækst, da det vil sige, at 10 smittede i gennemsnit smitter 11 andre.