Mette Frederiksen melder ud: Det er jeg ikke tilfreds med

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Særligt én ting ved den nye regering er statsminister Mette Frederiksen ikke tilfreds med.

Mest læste i dag

Det er kun otte ud af de 23 ministre, der er en del af den nye SVM-regering, der er kvinder. Statsminister Mette Frederiksen har indrømmet, at hun ikke selv er tilfreds med det.

Hun har derfor også er kendt, at kønsbalancen i den nye regering ikke er helt optimalt, skriver Ritzau.

I og med, at kun otte ud af 23 ministre (hvilket også tæller statsminister Mette Frederiksen selv) er kvinder, sidder mændene på en andel på knap 65 procent af ministerposterne.

"Jeg er ikke selv helt tilfreds. Men det ligger på nogenlunde samme niveau som den tidligere regering. Det var så også mig, der var ansvarlig for den. Så det er heldigvis ikke blevet værre," siger Mette Frederiksen ved ankomsten til EU-topmødet i Bruxelles torsdag ifølge Ritzau.

Andelen af kvinder i den nye SVM-regering svarer derfor til knap 35 procent. Derfor er der tale om en lille fremgang, hvor omtrent 30 procent af ministerposterne var besat af kvinder.

Til trods for, at det ikke er gået den forkerte vej i forhold til antallet af ministerposter, der er havnet hos kvinde, er det heller ikke gået markant nok den anden vej.

Det er statsminister Mette Frederiksen godt klar over, og derfor slog hun også fast ved EU-topmødet i Bruxelles, at det ikke er godt nok.

Ifølge Ritzau befinder andelen af kvinder i den nye regering sig på et lavere niveau end i de øvrige nordiske lande. Faktisk er der stor forskel på dette punkt, hvor Danmark er bagud.

I Sverige er 46 procent af deres ministerpost besat af en kvinde, mens andelen i Norge og Finland lyder på henholdsvis 47 procent og 58 procent.

Hos Henriette Laursen, der er direktør i KVINFO, der kalder sig Danmarks center for køn og ligestilling, er der skuffelse at spore over dette.

"Vi var glade i forbindelse med folketingsvalget, hvor vi for første gang så en kønsbalance inden for normalområdet med 44 procent kvinder. Fordelingen af ministre er ikke nær så højt oppe," fortæller hun til Ritzau.

Anbefalet til dig