Mette Frederiksen slår fast: Det er noget af det allervigtigste

07/10/22 16:06

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen mener, at det midt i valgkampen er vigtigt at huske, at det er vigtigt, at vi opretholder et godt forhold til Tyskland.

Onsdag den 5. oktober valgte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde foran statsministerens embedsbolig Marienborg at udskrive valg.

Det betyder, at danskerne skal i stemmeboksen tirsdag den 1. november. Men ifølge Mette Frederiksen er det dog ikke det eneste, der skal være fokus i denne tid.

Blandt andet mener den danske statsminister, at det er vigtigt at huske på, at Danmark er et lille land, og vi derfor skal sørge for at have et tæt samarbejde og alliancer med andre lande.

Det har hun gjort klart i et opslag, hun har delt på det sociale medie Facebook.

"Danmark er et fantastisk land. Men vi er også et lille land. I hvert fald geografisk. I svære tider er tæt samarbejde og alliancer med andre lande helt afgørende," skriver Mette Frederiksen.

Statsministeren påpeger, at det især er vigtigt at have et godt forhold til vores naboer i syd. Derfor er det også noget, der skal plejes, selvom der er en valgkamp i gang, mener hun.

"Og et godt forhold til Tyskland er selvfølgelig noget af det allervigtigste," slår hun fast i sit opslag på det sociale medie.

Hun mener, at det er vigtigt, at både europæiske og internationale relationer bliver plejet. Derfor ser hun det også som en vigtig opgave at pleje relationen til blandt andet Tyskland.

"I en valgkamp snakker vi meget om det, der er tæt på os danskere. Selvfølgelig. Men vores europæiske og internationale relationer har stor betydning for vores sikkerhed og vores økonomi," skriver hun.

Mette Frederiksen har desuden delt et billede af hende selv og Tysklands kansler Olaf Scholz, der er taget i Prag, hvor den danske statsminister har deltaget i et uformelt møde i Det Europæiske Råd.