Mette Frederiksen taler ud: 'Det er jeg stolt af'

05/6/22 16:22

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den danske statsminister, Mette Frederiksen, har meldt ud, at hun er stolt af, at regeringen sammen en række partier blev enige om et nationalt kompromis.

I anledning af grundlovsdag har den danske statsminister delt et opslag på Facebook, hvori hun blandt andet skriver, at hun er stolt af, hvad den nuværende regering har udrettet.

Nu skriver også, at hun er klar til at tage sig endnu en tørn som statsminister. I denne forbindelse skriver hun også, at hun er åben for en regering bestående af både røde og blå partier.

"Kære alle. I dag er det tre år siden, at Danmark fik et nyt flertal. Det har været en helt anden valgperiode, end nogen af os havde forudset. Vi har været igennem de største kriser i flere årtier. Men vi har håndteret dem med sammenhold og fællesskab," skriver hun, og fortsætter:

"Ikke mindst er det imponerende, hvor meget vi har nået. Flere end 300 aftaler er det blevet til. Aftaler, der gør Danmark grønnere, rigere og mere retfærdig."

Derudover skriver hun, at hun har oplevet, at mange har kaldt regeringen for 'magtfuldkomne'. Det mener Mette Frederiksen dog ikke er tilfældet, da '9 ud af 10 aftaler er indgået bredt i Folketinget'.

Hun skriver også, at S-regeringen har turde at tage ansvar og træffe de beslutninger, der har været brug for. Derfor vil de også gå til valg på, at regeringen kan fortsætte. Omvendt afviser hun dog ikke, at der kan blive tale om en 'regering hen over den politiske midte'.

"Da Putin bragte krigen tilbage i Europa. Der lagde vi de sædvanlige uenigheder til side. Sammen med Venstre, SF, Radikale Venstre og Konservative blev vi enige om det nationale kompromis. Det er jeg stolt af. Og jeg er glad for, at de andre partier ville være med til at tage ansvar," skriver hun.

Hun slår også fast, at hun synes, at samarbejdet har vist, at Danmark kan meget sammen – og hun er nysgerrig på, om der kan brygges bro hen over de politiske grøfter.

"Jeg synes, at vores samarbejde viste, hvor meget vi kan sammen. Og jeg tror på, at Danmark kan endnu mere. I en tid, hvor der er nogle, der gerne vil splitte. Så er vi nysgerrige på, om der kan bygges bro hen over de grøfter, der traditionelt er i dansk politik," skriver Mette Frederiksen.

Til slut skriver hun, at man kun kan lede et land, hvis kan samle det. I samme ombæring slår hun også fast, at det er et ansvar, hun er klar til at påtage sig.

Det betyder naturligvis, at Mette Frederiksen har slået fast, at hun er villig til at tage endnu en tørn som statsminister. Samtidig skriver hun også, at hun også gerne står i spidsen for regering bestående af partier fra både rød og blå blok.