Mette Frederiksen: "Vi overvejer lokale genåbninger"

Foto: Shutterstock

Regeringen overvejet i øjeblikket regionale og lokale genåbninger. Statsminister Mette Frederiksen fortæller, at hun er 'forhåbningsfuld'.

Regeringen og Folketingets partier er i fuld gang med at drøfte muligheder for lokale og regionale genåbninger. Og statsminister Mette Frederiksen håber, at man snart kan tage det næste forsigtige skridt.

Læs også

Helle burde have gjort mere som Mette: Nu raser flere over kritikken

Det skriver Ekstra Bladet, at den danske statsminister har udtalt i en skriftlig kommentar. 

"Vi overvejer blandt andet regionale og lokale genåbninger og øget anvendelse af test. Alt det drøftes også med Folketingets partier, og jeg er forhåbningsfuld i forhold til, at vi inden for de næste uger kan tage det næste forsigtige skridt," lyder det fra statsministeren ifølge Ritzau. 

Hun nævner også, at vinteren snart er slut, ligesom hun lægger vægt på, at smittetallene igen er forholdsvis lave. 

"Hun nævner også, at vinteren snart er slut, ligesom hun lægger vægt på, at smittetallene igen er forholdsvis lave," udtaler hun også. 

Den skriftlige kommentar fra Mette Frederiksen er et resultat af, at de blå partier i et brev til hende anmoder om, at mere af Danmark lukkes op. Samtidig understreges det i brev, at de mener, at regeringen bør tænke i muligheder 'frem for kun begrænsninger'. 

En af dem, der mener, at regeringen ikke er hurtige nok, er De Konservatives formand, Søren Pape. Ifølge Ritzau mener han, at regeringen er for forsigtige, at de udviser en manglende forståelse for, hvad der rammer befolkningen i øjeblikket. 

Torsdag blev det af sundhedsministeren oplys, at man var i gang med at regne på effekten af regional åbning af detailhandlen, at lade de større klasser i folkeskolen vende tilbage samt udendørs idræt.

Læs også

Medie: Mindre genåbning kan være på vej

Fredag blev Folketingets sundhedsordfører af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) indkaldt til møde, men her blev de dog ikke præsenteret for disse beregninger, som ellers var forventet af de fleste.