Mette Frederiksen vil ikke tale om det: Det er ligegyldigt

Politik
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Den danske statsminister udtrykker, at hun ikke mener, at det er relevant at tale om det på nuværende tidspunkt.

Mest læste i dag

Det er ikke alt, statsminister Mette Frederiksen har lyst til at tale om. Heller ikke, selvom det er et emne, der faktisk er på dagsordenen i EU.

På det seneste har der været stort fokus på EU's nye regler om skruelåg. Disse regler dikterer, at producenter af bl.a. sodavandsflasker, mælkekartoner mv. er forpligtet til at lave skruelåg, der hænger fast på emballagen.

Det er langt fra alle, der har taget godt imod denne ændring. Mange mener, at det er til stor gene, når de skal drikke af flasken eller kartonen. Men selvom det tilsyneladende fylder en del for disse modstandere, så har Mette Frederiksen slet ikke lyst til at tale om det.

Hun mener ikke, at det er værd at tale om det, da der er andre emner, der er mere presserende. Blandt andet vil hun hellere fokusere på det faktum, at krigen fortsat raser i Ukraine.

"Altså, i forhold til at Putin slår europæere ihjel hver eneste dag, så synes jeg, at skruelåg bliver ligegyldige, hvis jeg skal være ærlig," siger Mette Frederiksen i et interview med Jyllands-Posten.

Omdrejningspunktet for det nye interview er det kommende Europaparlamentsvalg samt den generelle fremtid for EU. Mette Frederiksen giver her udtryk for, at den stigende trussel fra Rusland og præsident Vladimir Putin er den største udfordring for medlemslandene.

"De næste fem år kan være afgørende for Europa de næste 50 år," siger Mette Frederiksen, der også tilføjer, at 'europæisk sammenhold er det allervigtigste'.

I et interview med Politiken taler hun også om det kommende valg. Her siger hun blandt andet, at EU befinder sig i 'en form for skæbnestund'. I samme ombæring afslører hun også, at hun ikke selv tror på, at vi kommer til at ruste ned for militæret igen.

Anbefalet til dig