Moderaterne melder ud: Går efter denne regering

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det Konservative Folkeparti har meldt sig ud af forhandlingerne, hvilket har fået Moderaterne til at afsløre deres foretrukne regering.

Mest læste i dag

Det er et faktum, at Det Konservative Folkeparti ikke kommer til at være en del af en ny regering.

Lørdag meldte partiets formand, Søren Pape Poulsen, ud, at man havde valgt at trække sig fra forhandlingerne.

Det blev meldt ud i et opslag på partiformandens side på Facebook, hvor han skrev, at det ikke ville være foreneligt med, hvad de havde sagt under valgkampen, hvis de gik med i en ny regering.

"Men: Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og det jeg har sagt om en sådan regering. Politik handler i høj grad også om troværdighed," lød det fra Søren Pape Poulsen i hans opslag.

Efter det er blevet meldt ud, at partiet har besluttet at trække sig helt fra forhandlingerne, har der ikke været mange partier, der har knyttet en kommentar til dem.

Nu fortæller Moderaterne dog til TV 2, at man er 'ærgerlig' over, at Det Konservative Folkeparti har truffet den beslutning, de har.

"Vi synes altid, at det er ærgerligt, når et parti ikke vil tage ansvar for at lave de svære, men nødvendige reformer," siger partiets politiske ordfører, Jakob Engel-Schmidt (M) til TV 2.

På trods af, at Det Konservative Folkeparti ikke længere tager del i forhandlingerne, mener Jakob Engel-Schmidt dog ikke, at det af den grund er udelukket, at der bliver dannet en bred regering.

Faktisk mener han, at det er 'realistisk', ligesom han også slår fast, at Moderaterne foreslår, at der bliver dannet en regering bestående af Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre.

"Vi foreslår et SMV-samarbejde og mener, at det er realistisk med den måde, forhandlingerne har udviklet sig på," lyder det også fra Jakob Engel-Schmidt (M).

Anbefalet til dig