Morten Messerschmidt: Jeg ville egentlig ikke være formand

Af: Mie M.B

|

06/03/2024

Foto: Folketinget
Foto: Folketinget
Ny bog afslører refleksioner og tanker fra Dansk Folkepartis formand efter to år på posten

Mest læste i dag

I den nye bog "Showbiz – I hælene på Morten Messerschmidt" af Anne Sofie Kragh får læserne et unikt indblik i både den politiske og personlige rejse af Morten Messerschmidt, den nuværende formand for Dansk Folkeparti. Kragh, som har fulgt Messerschmidt tæt over flere år, skildrer en politiker, der har oplevet både højdepunkter og dybe kriser i sin karriere. Det skriver Marketconnect.

Messerschmidt, der aldrig oprindeligt havde ambitioner om at blive partiformand, beskriver i bogen og en ledsagende podcast, hvordan hans interesse for politik mere drejede sig om den intellektuelle og debatskabende side end om de administrative aspekter af et formandskab. "Jeg interesserede mig for at skrive bøger, kronikker, og for at deltage i den mere eksistentielle og åndelige del af den politiske debat," fortæller han.

Til trods for sin oprindelige tøven, endte Messerschmidt med at tage ansvaret og blev valgt til formand for Dansk Folkeparti i starten af 2022, efter en periode præget af interne magtkampe og en markant nedsmeltning af partiet. Denne periode førte til, at flere profilmedlemmer forlod partiet, og Messerschmidt blev set som en stabiliserende faktor, der kunne genopbygge partiet i en kritisk tid. "Jeg blev nok set som den mindst ringe mulighed," indrømmer han.

Messerschmidt reflekterer også over de udfordringer og fejl, der kan opstå i politisk ledelse, og erkender sin menneskelighed og fejlbarlighed i processen. Han understreger vigtigheden af at være i løbende dialog med partimedlemmer for at navigere i det politiske landskab og undgå de faldgruber, som har plaget partiet tidligere. "Jeg er jo ikke andet end et menneske, så jeg kan jo ikke undgå at lave fejl," siger han og tilføjer, "Men jeg prøver at gardere mig mod det ved at tale med så mange som muligt i partiet."

"Showbiz – I hælene på Morten Messerschmidt" tilbyder derfor et dybdegående blik på en af de mest markante skikkelser i nyere dansk politik, hans uventede vej til formandsposten og de fortsatte udfordringer, der følger med lederskabet af et politisk parti.

Anbefalet til dig