Morten Messerschmidt overrasker: Klar til at skifte holdning til omdiskuteret emne

Af: Mie M.B

|

28/02/2024

Foto: Folketinget
Foto: Folketinget
Der har ellers været meldt klart ud fra Dansk Folkeparti om dette emne

Mest læste i dag

Morten Messerschmidt har indtil videre været kritisk over for tanken om en CO2-afgift på landbruget, som et bredt politisk flertal har ønsket at indføre i Danmark. Han advarer om, at en sådan afgift vil kunne føre til, at landbrugsproduktionen flyttes ud af landet, hvilket igen vil medføre højere priser på aftensmaden for den danske befolkning. Det skriver DR.

På trods af denne modstand åbner Messerschmidt nu op for muligheden for at støtte en klimaafgift, såfremt et enigt forslag præsenteres fra den Grønne Trepart, hvor blandt andre Landbrug og Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening sidder ved forhandlingsbordet under ledelse af tidligere fødevareminister Henrik Dam Kristensen (S).

Messerschmidt fortæller i P1-podcasten Slotsholmen, at han vil tillægge en aftale fra den grønne trepart stor betydning. Han understreger, at enighed mellem naturfredningsforeningen og Landbrug og Fødevarer ville være overbevisende og vinde hans respekt, skønt dette ikke nødvendigvis betyder, at Dansk Folkeparti automatisk vil stemme for en sådan aftale.

Desuden pointerer Messerschmidt, at selv efter indførelsen af en eventuel CO2-afgift, vil der være behov for politiske beslutninger vedrørende landbrugsområdet, hvilket Dansk Folkeparti ønsker at påvirke for at sikre, at venstrefløjen ikke får frit spil.

Det er værd at bemærke, at mens Dansk Folkeparti viser en vis åbenhed over for en CO2-afgift på landbruget, så står Danmarksdemokraterne helt afvisende overfor at overveje en sådan afgift.

Anbefalet til dig