Morten Messerschmidt vil sænke afgiften på biler – men det skal ikke komme alle til gode

Politik
Foto: Folketinget
Foto: Folketinget
Dansk Folkeparti-formand Morten Messerschmidt ønsker at sænke afgiften på biler, men det er ikke noget, der skal komme alle til gode.

Mest læste i dag

Danmark er et af de dyreste steder i verden at købe bil. Derfor er det bestemt ikke alle danske familier, der har råd til en ny og sikker bil.

Det mener Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti, ikke kan være rigtigt. Han mener, at det skal være billigere for de danske familier at købe sig en bil.

Det fortæller han til Joachim B. Olsen i podcasten 'Slottet & Sumpen' ifølge B.T.

Han slår dog også fast, at det ikke er alle slags biler, der skal kunne erhverves til en lavere pris. Derimod skal det primært være biler, der henvender sig til en gennemsnitlig dansk familie.

Det vil sige, at Messerschmidt ikke mener, at der skal skrues ned for afgiften på biler, så danske rigmænd kan købe billigere biler fra Lamborghini eller Ferrari.

I podcasten fortæller han, at der er mange familier, der er afhængige af at have en bil, for at kunne få deres hverdag til at hænge sammen. I nogle tilfælde kan der endda være behov for at have to biler.

"Det er helt afgørende for mange menneskers familieliv, at man har råd til en bil – måske endda to, hvis man bor uden for de store byer," siger han til Joachim B. Olsen ifølge B.T.

Dansk Folkeparti-formanden gør det også klart, at han ikke vil skrue ned for afgiften på de dyreste køretøjer. I stedet skal der være tale om biler, der har en indkøbspris på cirka 400.000 kr., lyder det.

"Men vi kommer ikke til at lette afgiften på Lamborghinier, helikoptere eller yachter. Men man kunne godt kigge på de biler, der for eksempel har en indkøbspris på omkring 400.000 kroner," fortæller han.

Han siger også, at en bil kan være livsvigtig for de familier, der bor uden for de større byer i Danmark, da det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man ikke har en bil.

Anbefalet til dig