Ny dynamisk duo i Alternativet: Gejl og Fock

04/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Steen Brogaard
I lørdags kunne Alternativet præsentere deres nye politiske leder. Her vandt Josephine Fock posten på et ekstraordinært landsmøde i København over bl.a. Rasmus Nordqvist.

Mest læste i dag

Kort tid efter nederlaget til Josephine Fock, trak Nordqvist sig fra posten som politisk ordfører. I en udtalelse på Facebook, skrev han bl.a. at: "Josephine skal nu have plads og mulighed for at folde sit politiske projekt for Alternativet ud," hvilket ifølge udtalelsen ville kræve et tæt samarbejde med den politiske ordfører. Selvom Nordqvist var skuffet over nederlaget, så regner han med at fortsætte med sine ordførerskaber og påtænker desuden at genopstille til næste valg. 

I dag er Torsten Gejl så valgt som nu politisk ordfører. Torsten Gejl har været bekæftigelsesordfører i Alternativet, men træder nu et skridt op i hakkeordenen i partiets folketingsgruppe. 

Torsten Gejl har siddet i Folketinget siden 2015, hvor Alternativet blev valgt ind for første gang. 

Selvom Torsten Gejl pegede på Rasmus Nordqvist som politisk leder under weekendens kampvalg om posten, så mener han ikke selv, at det diskvalificerer ham til arbejdet som politisk ordfører. 

Under samme gruppemøde, hvor Torsten Gejl blev udpeget som politisk ordfører, blev Sussanne Zimmer valgt som ny gruppeforperson. 

 

 

Anbefalet til dig