På trods af bekymrende ny meningsmåling: Lars Løkke er ikke nervøs for nedgangen

Af: Lucas Andreas

|

08/05/2024

Politik
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Moderaterne får en stor nedgang i meningsmålingerne.

Mest læste i dag

Når det kommer til politk virker intet så volatilt som meningsmålinger.

Det er noget, Lars Løkke Rasmussen og hans parti, Moderaterne, må sande.

Siden deres regeringstiltrædelse i december 2022, har støtten til partiet og dets koalitionspartnere, Socialdemokratiet og Venstre, set en markant nedgang.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Voxmeter, er næsten hver tredje vælger, som tidligere støttede disse partier, nu klar til at sætte deres kryds et andet sted.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det scenarie er blot en fortsættelse af den nedadgående trend for Moderaterne, der i seneste måling kun opnår 5,8 procent af stemmerne, hvilket vil reducere deres folketingsgruppe med en tredjedel.

Til trods for disse dystre udsigter, er det ikke noget, der umiddelbart synes at påvirke Rasmussen personligt.

I sin nye lydbog, "Befrielsens Pris", deler han sine tanker og refleksioner, der tydeligt understreger hans optimisme og personlige tiltro til situationen.

Rasmussen kommenterer på de nuværende meningsmålinger og politiske spekulationer med en blanding af afskedigelse og pragmatisme: "Først og fremmest er jeg optaget af, at vi sidder i en regering, der har en mulighed for at gøre en forskel. Og det gør vi. Og jeg tror, vi bliver målt på det og om vi fastholder et tilstrækkeligt højt ambitionsniveau."

Rasmussen ser med skepsis på meningsmålingernes evne til at forudsige den politiske fremtid, især med så lang tid til næste valg. "Det sjove er, at det sker med afsæt i dagens meningsmålinger. Som jo med sikkerhed er fuldstændigt ligeså forkerte, som de var to år før sidste folketingsvalg," siger han.

Lars Løkke har stadig en stor tro på, at vælgernes virkelige bekymringer og prioriteter vil komme til syne tættere på valgdagen, når de står overfor et konkret valg mellem kompetencer og politiske alternativer.

Lars Løkke Rasmussens svar på den nuværende politiske krise er altså ikke et spørgsmål om tallene her og nu, men snarere et spørgsmål om timing og relevans, hvor han vedholdende stoler på sin intuition og direkte kontakt med vælgerne. Han affejer ikke den aktuelle kritik, men indtager en holdning, der spejler både erfaring og en strategisk afventen af, hvad fremtiden bringer.

Anbefalet til dig