Parti med klar besked til Mette Frederiksen: Send hende hjem

11/8/22 15:10

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock

Partiet har meldt klart ud, at statsminister Mette Frederiksen med omgående virkning bør sende departementschef Barbara Bertelsen hjem.

En af dem, der har fået skarp kritik i rapporten, der er blevet udarbejdet af Minkkommissionen, er Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen.

På trods af, at du har han fået stor kritik for sin ageren i Minksagen, besidder hun fortsat sin stilling som departementschef i Statsministeriet – og det er bestemt ikke alle, der er enige i, at det er den rette beslutning.

Hvis det står til Venstre, så er der ingen tvivl om, hvordan sagen skal håndteres. Partiet mener nemlig, at Mette Frederiksen bør sende Barbara Bertelsen hjem med omgående virkning.

Sådan lyder det fra partiets politiske ordfører Sophie Løhde til DR Nyheder.

"I Venstre finder vi det naturligt, at Barbara Bertelsen og de øvrige topembedsmænd, der har fået en meget hård kritik fra minkkommissionen hjemsendes, mens sagen undersøges og behandles i det ansættelsesretlige system," siger Sophie Løhde til DR.

Barbara Barbara er en af ti embedsmænd, der i Minkkommissionens rapport, der kom kort inden Folketinget gik på sommerferie, har fået kritik for at have begået så grove tjenesteforseelser, at der kan rejses en disciplinærsag mod dem.

I dag har Mette Frederiksen været til møde i Folketingets Granskningsudvalg. Her har hun skulle redegøre for det videre forløb for de i alt ti embedsmænd, der har fået kritik af Minkkommissionen.

På trods af, at blå blok gerne ser, at Barbara Bertelsen sendes hjem, holder Mette Frederiksen fast i det modsatte.

I forbindelse med dagens møde i Granskningsudvalget, har hun forklaret, at hun fortalt har 'fuld tilllid til statsministeriets departementschef'.

Derudover har hun henvist til, at hun venter på rådgivning fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, der skal hjælpe regeringen i sagen om de embedsmænd, der har modtog kritik.