Partier raser mod regeringen: Det er et svigt

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To partier har anklaget regeringen for lukkethed om den alvorlige situation i de danske fængsler.

Mest læste i dag

Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti har rettet anklager mod den nuværende regering, som bliver beskyldt for bevidst at have tilbageholdt informationer.

Angiveligt skulle regeringen have tilbageholdt vigtig information om den alvorlige situation i det danske fængselsvæsen.

Det skriver TV 2 ifølge Ritzau.

Den markante kritik er blevet fremsat i kølvandet på, at TV 2 har afsløret, at der i november blev lagt en kriseplan af Kriminalforsorgen.

Den omtalte kriseplan omfatter, at der skal lukkes 80 fængselsplader i Danmark. Årsagen til dette er, at der er stor mangel på personale, hvorfor det ikke kan lade sig gøre at holde de mange fængsler kørende.

Ifølge Ritzau er lukningen blevet godkendt af Justitsministeriet, hvorfor der altså i den kommende tid vil blive lukket ned for et stort antal fængselspladser.

Tilbage i 2021 blev der indgået en aftale mellem De Konservative, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og den daværende regering, der bestod af Socialdemokratiet, hvor man forpligtede sig til at skaffe flere fængselspladser.

Derfor er der stor utilfredshed omkring det faktum, at de som forligspartier ikke er blevet indviet i det faktum, at man vil lukke en lang række pladser i de danske fængsler.

"Det er et svigt. Regeringen er jo nødt til at inddrage os, når der laves tiltag, som går stik imod det, vi har aftalt, " lyder det fra de konservatives retsordfører, Mai Mercado, til TV 2.

TV 2 har forsøgt at få justitsminister i tale om situationen, og han siger, at der er tale om en 'uholdbar' situation.

Det har de to øvrige partier dog ikke set sig tilfredse med. I stedet har de valget at kalde ministeren i samråd.

Det er blevet politisk aftalt i flerårsaftalen for Kriminalforsorgen, at man i højere grad vil gøre brug af fodlænker og udslusningsfængsler, når dømte skal afsone deres straffe.

I det nye regeringsgrundlag fremgår det desuden, at regeringen ønsker at søge ny viden om, hvordan andre sammenlignelige lande håndterer alternative strafformer og resocialisering. Det skriver Ritzau.

Anbefalet til dig