Partiformand går i flæsket på Støjberg: Hun er utroværdig

06/8/22 08:06

Nicolai Busekist

Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Tilsyneladende er det ikke alle, der har et positivt syn på Inger Støjberg og hendes nye parti, Danmarksdemokraterne.

I lang tid var der stor spekulation om, hvorvidt Inger Støjberg ville fortsætte sit politiske virke, efter hun trak sig som næstformand for partiet Venstre i december 2020.

Dette blev der kun sået endnu mere tvivl om, da hun den 4. februar 2021 meddelte, at hun havde besluttet at melde sig ud af Venstre.

Først omtrent halvandet år senere, den 23. juni 2022, kunne Inger Støjberg bekræfte, at hun ikke er færdig i dansk politik. Her meddelte hun nemlig, at hun havde stiftet et nyt parti, som har fået navnet Danmarksdemokraterne.

Ifølge Inger Støjberg selv, er det målsætningen for det nye parti, at det skal være et borgerligt parti med en stram udlændingepolitik.

Det er dog ikke alle, der har et positivt syn på Inger Støjberg og hendes nye parti. En af dem, der har reageret negativt på det, er Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige.

Ifølge Politiken har Pernille Vermund nemlig kaldt Inger Støjberg og hendes nye parti for både 'utroværdige' og 'hykleriske'.

Efter sigende er det, det faktum, at Inger Støjberg i 2015 argumenterede for at afskaffe retsforbeholdet, da hun var en del af Venstre. Senere har hun dog indrømmet, at hun faktisk var imod en afskaffelse.

Af denne grund har Pernille Vermund fuld forståelse for, hvis der er nogen, der mener, at Inger Støjberg ikke er en troværdig politiker.

"Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der tænker, at hun er utroværdig," fortæller Nye Borgerlige-formanden til Politiken.

Tidligere var Pernille Vermund ellers en af Inger Støjbergs største støtter, hvilket hun fortsatte med at være, efter hun var blevet dømt i Rigsretten sidste år.

Alligevel har hun langet ud efter Støjberg, som hun endda også kalder for hyklerisk, da hun har udtalt, at Danmarksdemokraterne skal repræsentere danskerne, og dem, der ikke er 'en del af salonerne' i København.

"Hvis man går og taler om eliten, og man ikke erkender, at når vi sidder i Folketinget, så er man en del af eliten, så er man en del af de fine saloner. Sådan er det. Alt andet er hykleri," lyder det fra Pernille Vermund.