Pernille Vermund i regulær tv-brøler

Politik
Pernille Vermund kom til at sige 'perker' på åben skærm. Foto: Steen Brogaard.
Tirsdag after i en DR-dokumentar kunne man høre partileder for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, kalde en forbikørende for en 'perker'.

Mest læste i dag

Den normale politikerreaktion på disse hændelser er at lægge sig fladt ned og undskylde, men det gør Pernille Vermund ikke. 

"Jeg har det fint med, det er blevet vist. Jeg er ikke så politisk korrekt, det har de fleste nok erfaret," siger partilederen til Ekstra Bladet og fortsætter "Jeg fortryder det ikke. Lad os nu kalde tingene, hvad de er, hvis man er neger, så er man neger, hvis man er perker, så er man perker, hvis man er indvandrer, så man indvandrer."

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at Vermunds politiske modstandere straks fordømmer hendes udbrud. Sikandar Siddique, som er udlændinge- og integrationsordfører for Alternativet mener at Vermunds kommentar afspejler en syg kultur.

"Det viser en syg kultur. Vermund, Thiessen og Paludan er åbenbart et fedt. Nye Borgerlige har forsøgt at pakke fremmedhad ind og gøre det til mainstream. Nu viser det sig, at når de tror. kameraerne er slukkede, at det er fremmedfjendske og racistiske udtalelser, der gør sig gældende," siger Sikandar Siddique, ligeledes til Ekstra Bladet.

Sikandar Siddique og Pernille Vermunds partifælle, Mette Thiessen, har tidligere haft meningsudvekslinger, der også er blevet til blogindlæg i diverse medier

Partiformandens udbrud klinker nok ikke nogen skår mellem Alternativets udlændingeordfører og Nye Borgerlige. Pernille Vermund tager ikke Siddiques kritik særligt alvorligt og mener ikke, man bør blive stødt over brugen af det danske sprog.

"Altså perker er jo noget mange med mellemøstlig baggrund kalder sig selv. Det er nok brugt lidt i sjov," siger hun.

 

Anbefalet til dig