Pia Kjærsgaard raser: 'De har holdt os for nar'

26/1/23 15:56

Nicolai Busekist

Foto: Folketinget
Pia Kjærsgaard er en af dem, der ikke er glad for at høre om, at man har valgt at sætte planen om et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda på pause.

Onsdag kom det frem, at man havde truffet et valg om at lægge et projekt i graven, som ellers har fyldt meget for både Mette Frederiksen og for Socialdemokratiet.

Her blev det nemlig af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) slået fast, at der er blevet truffet en beslutning om, at den plan, der har været om at oprette et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda, skal sættes på pause på 'ubestemt tid'.

Til Altinget fortæller Kaare Dybvad Bek, at man vil forsøge sig med en løsning med flere lande, hvilket altså har ført til, at den oprindelige plan er blevet lagt i graven – i hvert fald midlertidigt.

Og det er langt fra alle, der er tilfredse med at høre om, at det store projekt nu er blevet droppet, hvilket har ført til stor kritik af Socialdemokratiet fra flere sider.

Ifølge B.T. har det bl.a. fået De Konservatives udlændingeordfører, Brigitte Klintskov Jerkel (K), til at sige, at har været 'rent spin' fra Socialdemokratiet, og at hun er 'forarget over', at de har valgt at trække sig fra planen.

Det er en holdning, som Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard også er enig i. Til Berlingske fortæller hun, at hun er vred over, at de har valgt at skrinlægge en plan, som de ikke har været til at rokke med undervejs i valgkampen.

"Det har været bluff fra første færd. Vi er blevet holdt hen i årevis. De lancerede det i 2018, og nu det her. Det er jo helt sindssygt. Det er bluff, og de har holdt os for nar, og det er helt uacceptabelt," siger hun.

Hertil har det også ført til kritik fra partier som Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige, der bl.a. kritiserer Socialdemokratiet for det faktum, at de har besøgt Rwanda, og de i september skrev under på en fælles erklæring.