Pilou Asbæk i opråb: 'Der er en splittelse i vores samfund'

10/8/21 18:22

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Pilou Asbæk kommer med et opråb, som han håber på, kan lokke flere til at skrive under på et borgerforslag

Pilou Asbæk beskæftiger sig primært med skuespiller, og har spillet roller i talrige succesfulde film og tv-serier.

På det seneste er han dog begyndt at bevæge sig mere og mere ind på den politiske scene. Dette har han netop gjort igen, da han har delt et længere skriv på Instagram.

"Ja. Jeg har været uhørt politisk den sidste tid. Nok mere end hvad klogt er. Men situationen er den, at jeg føler, vi står i en brydningstid," skriver den kendte skuespiller i sit opslag på Instagram.

Han skriver, at der er opstået en splittelse i vores samfund, da kun vokser sig større og større. Han mener, at debatten på de sociale medier er blevet for polariserede og ubehagelige.

"Der er en splittelse i vores samfund, et åbent sår, som kun bliver større og større for hver dag. Debatten på sociale mediers platforme bliver mere og mere polariseret og ubehagelig," fortsætter han.

Han skriver derudover, at det føles trist, ensomt og hårdt. Ifølge Pilou Asbæk har det fået den betydning, at det er svært at se, hvad folk ønsker at opnå i dagens diskussion, andet end at 'vinde' diskussionen.

"For det handler mere om at få ret, end at få udvekslet meninger. Og hånden på hjertet, hvis dette bliver normen, taber vi alle," skriver han, hvorefter han fortæller, at han går ind for ligestilling, at han er imod hadforbrydelser, og at han mener, at Danmark har en inhuman og uanstændig, flygtningepolitik.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Formålet med Pilou Asbæks opslag på Instagram er tilsyneladende at lokke flere folk til at skrive under på et borgerforslag, der handler om at indføre en mere human flygtningepolitik.

"Og nu den endelige pointe. Borgerforslaget for en mere human flygtningepolitik mangler 2000 stemmer. Giv dem det sidste skub ind over målstregen," runder han af.

Ifølge B.T. er det ikke første gang, at Pilou Asbæk kaster sig ud på den politiske scene. Den 28. juli skrev han nemlig, at Danmark skulle stoppe hjemsendelsen af syriske flygtninge.