Politiker langer ud: 'Det her er en kæmpe skandale for regeringen'

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politikeren mener ikke, at det ser godt ud for regeringen, at man har været nødt til at trække et lovforslag tilbage.

Mest læste i dag

Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen mener bestemt ikke, at det ser godt ud for den danske regering, at de har været nødt til at trække deres 'højtprofilerede lovforslag' tilbage.

Ifølge politikeren er årsagen til, at regeringen er blevet tvunget til at trække deres lovforslag tilbage, at EU-Kommissionen mener, at det er 'dårlig timing'.

"Det her er en kæmpe skandale for regeringen, at den bliver tvunget til at trække deres højtprofilerede lovforslag tilbage, blot fordi EU Kommissionen synes det er dårlig timing," skriver Lars Boje Mathiesen i et opslag på Facebook.

Boje Mathiesen er af den opfattelse, at det viser, at det danske Folketing og den danske regering reelt set har meget lidt at skulle have sagt.

"Det viser igen tydeligt, hvor lidt det danske folketing og regeringen reelt bestemmer? Og så passer det dårligt lige op til en afstemning," lyder det.

Herefter skriver han, at EU har blokeret for, at den danske regering kan få lov til at gennemføre en stort anlagt politik for sociale medier.

"Fakta er nemlig at EU lige har blokeret for at regeringen kan gennemføre deres stort anlagte politik for de sociale medier. Det sker selvom både kulturministeren, erhvervsministeren og statsministeren jo har ført sig frem med det. Men erhvervsministeren har måtte meddele os at regeringen trækker deres lovforslag L146," skriver Boje Mathiesen.

Til slut slår han fast, at han er glad for, at forslaget trækkes tilbage, da han ser det som et angreb på ytringsfriheden – og flere eksperter angiveligt har advaret mod at stemme forslaget igennem.

"Tag ikke fejl. Jeg er glad for at de trækker forslaget tilbage. Det var et direkte angreb på vores ytringsfrihed, som stort set alle eksperter advarede mod at stemme igennem. Som altid, så lægger jeg det ud, så I selv kan se, hvad der reelt foregår," skriver han.

Hertil har han også delt et skærmbillede af det omtalte brev fra erhvervsminister Simon Kollerup, hvori han informerer om, at man har besluttet at trække forslaget tilbage.

"Jeg vil hermed formelt orientere Erhvervsudvalget om, at vi trækker L 146 fra videre behandling i Folketinget," starter han brevet.

Hertil skriver han, at EU-Kommissionen mener, at der er for kort tid til, at deres Digital Services Act træder i kraft til, at Danmark kan få lov til at indføre national lovgivning på området.

"... finder Europa-Kommissionen, at der på nuværende tidspunkt er for kort tid til, at DSA'en træder i kraft til at indføre national lovgivning. Det betyder samtidig, at lovforslaget bortfalder fra videre behandling i Folketinget," lyder det.

Anbefalet til dig