Raser mod statsministeren: Prisstigninger går amok under Mette Frederiksen

26/04/2022

Nicolai Busekist

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.
Liberal Alliances Alex Vanopslagh raser mod Mette Frederiksen, som han beskylder for at føre en uansvarlig økonomisk politik.

Mest læste i dag

Alex Vanopslagh er bekymret for, at den danske regering vil ende med at øge inflationen yderligere i Danmark.

Det har han gjort klart i et opslag på Facebook, der er skrevet umiddelbart efter statsministerens spørgetime i Folketingssalen tirsdag.

I forbindelse med denne spørgetime udviste statsminister Mette Frederiksen ifølge Alex Vanopslagh 'stor mangel på basal forståelse for, hvordan økonomien fungerer'.

Liberal Alliance-lederen mener, at der skal tre ting til, hvis Danmark skal nå i mål med at lægge en dæmper på inflationen. Han mener dog også, at regeringen ikke har planer om at gøre disse ting.

"Dæmpe det offentlige forbrug. Regeringen gør det modsatte og øger udgifterne og dermed inflationen," skriver Alex Vanopslagh.

Derudover skriver han, at det er vigtigt, at den offentlige gæld bliver mindsket, men også her mener, at han regeringen vil gøre det modsatte ved at uddele checks til en række udvalgte grupper.

"2. Mindske den offentlige gæld. Regeringen gør det modsatte og vil nu lave ufinansierede checks til udvalgte grupper. Statsministeren påstod i dag, at det ikke gør inflationen værre. Men de økonomiske vismænd har i dag med store bogstaver advaret om, at regeringens forslag ØGER inflationen," lyder det fra ham.

Ydermere mener Alex Vanopslagh, at det er et krav, at arbejdskraften i Danmark bliver forøget, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at sænke inflationen.

"3. Vi skal have øget arbejdskraft i Danmark, så presset på lønninger og inflation er mindre. Regeringen gør det modsatte; mindsker arbejdsudbuddet," skriver han.

I sit opslag giver han også udtryk for, at han er bekymret for, at både inflation og prisstigninger ender med at 'gå amok' under Mette Frederiksen.

"Jeg frygter virkelig, at inflationen og prisstigninger går amok under Mette Frederiksens med hendes uansvarlige økonomiske politik," skriver Vanopslagh, der senere skriver, at han håber på en mere økonomisk ansvarlig regering:

"Må bare gentage, at jeg er bekymret for danskernes hverdag med den her regering. Forhåbentlig får vi snart et valg og en mere økonomisk ansvarlig regering," runder han opslaget af, som kan ses herunder:

Anbefalet til dig