Regeringsparti vil sænke denne skat

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Partiet er klar til at skrue ned for en helt særlig skat, hvilket kan komme til at påvirke mange danskere.

Mest læste i dag

Der er rigtig mange danskere, der hyppigt handler med aktier. Derfor betaler de naturligvis også skat, hvis de skaber en gevinst på disse handler.

Hvis du hører til i denne gruppe, så kan du glæde dig over, at Moderaterne er klar til at sænke skatten på aktier. Det skriver Børsen.

Det har partiet afsløret i forbindelse med deres nye iværksætterudspil. I denne forbindelse påpeger de, at Danmark er et af de lande i Europa, der har den højeste skat på aktier.

"Jeg vil sådan set godt sige, at det er vores mål med iværksætterudspillet. Det er en kæmpe prioritet for os, som vi er gået til valg på. Vi er et af de lande, der har den allerhøjeste procent," siger skatteordfører Mohammad Rona (M) til Børsen.

Det er ikke første gang, at Moderaterne har meldt ud, at de ønsker at sænke skatten på aktieindkomst. Det valgte de også at gå til valg på ved det seneste valg.

Dengang lød det, at man ville sænke skatten på aktieindkomst fra 42 procent til 30 procent. Den laveste sats vil de sænke fra 27 procent til kun 10 procent.

Årsagen til, at der er to satser er, at den højeste sats først træder i kraft, når man har haft en aktieindkomst på over 61.000 kroner i et kalenderår. Ethvert beløb, der overstiger dette, bliver derfor beskattet med 42 procent.

Hos Moderaterne mener man dog, at begge satser er for høje. Derfor er man nu kommet med det førnævnte udspil, der ligger op til, at regeringen skal sænke skatten. Det er naturligvis noget, der kan komme rigtig mange danskere til gavn.

Sammenligner man med andre lande i Europa, så har Danmark en høj skat på aktieindkomst. I Sverige lyder den på 30 procent, men den i Finland, Holland, Tyskland og Polen lyder på henholdsvis 29 procent, 27 procent, 26 procent og 19 procent.

Anbefalet til dig