Så skete det: Nye Borgerlige er nu helt væk

Af: Mie M.B

|

16/01/2024

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Den sidste repræsentant har nu meldt sin exit, hvilket opløser partier

Mest læste i dag

Nye Borgerliges sidste repræsentant på Christiansborg har nu meldt ud. Kim Edberg, det sidste af partiets tre folketingsmedlemmer, har meddelt Folketingets formand, at han ikke længere ønsker at være en del af Nye Borgerliges folketingsgruppe. Dette kommer efter Pernille Vermunds tidligere anbefaling om at opløse partiet.

I et interview med TV2 afslørede Kim Edberg, "Folketingsgruppen fra Nye Borgerlige er opløst, idet jeg har meddelt, at jeg er trådt ud." Denne beslutning betyder, at partiet mister ikke kun muligheden for at modtage gruppestøtte, men også deres opstillingsberettigelse ved næste folketingsvalg.

Pernille Vermund, den tidligere partiformand, fremlagde sin anbefaling om at opløse Nye Borgerlige den 10. januar, og både hun og Peter Seier forlod hurtigt folketingsgruppen for at blive løsgængere. Kim Edberg har dog først truffet denne beslutning nu og udtalte, "Jeg har aldrig siddet i en folketingsgruppe før, så jeg havde brug for at få styr på en masse ting først. Der er en masse økonomiske forpligtelser – alt fra computerskærme til ansatte – som jeg blev nødt til at finde ud af, hvordan vi skulle håndtere."

Kim Edberg ser nu fremad og prioriterer at sikre, at hans personale har en stabil overgang. Han overvejer også sit politiske fremtidige engagement; "Jeg kan godt lide at bidrage med det, jeg gør herinde, men det bliver ikke som løsgænger, jeg kommer til at gøre det." Han er åben for at deltage i et andet parti og nævner bredt, "Som politisk menneske er jeg jo ret bredt funderet. Jeg kan se mig i alt fra Socialdemokratiet til Liberal Alliance."

Selvom Nye Borgerlige nu ikke er repræsenteret på Christiansborg, er partiet fortsat aktivt med 35 byrådsmedlemmer rundt om i landets kommuner. Dets hovedbestyrelse mødes den 27. januar for at påbegynde opløsningen af partiet. Beslutningen om opløsning vil være afgørende for, om det ni år gamle parti forsvinder helt.

Anbefalet til dig