Sidste år var hun med: Mette Frederiksen bliver væk

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sidste år var hun med, men i år har hun besluttet at blive væk. Mette Frederiksen kommer derfor ikke til at være i Paris, hvis Jonas Vingegaard vinder Tour de France.

Lige nu læser andre også

Der er lagt op til fest og farver i Paris i denne weekend. Søndag kører Jonas Vingegaard og resten af feltet i den franske hovedstad, hvor de kører den sidste etape af dette års Tour de France.

Der er gode chancer for, at det igen i år bliver danske Jonas Vingegaard, der står øverst på podiet. Forud for lørdagens etape, har han et forspring på 7 minutter og 35 sekunder ned til Tadej Pogacar.

Derfor er det næsten kun et styrt, der vil kunne resultere i, at Jonas Vingegaard ikke kan køre ind i Paris iført den gule trøje.

Uanset om det kommer til at være tilfældet eller ej, så står det klart, at han ikke kommer til at have selskab af statsminister Mette Frederiksen i denne omgang.

Det har Statsministeriet bekræftet i en mail til Ekstra Bladet.

Sidste år var den danske statsminister at finde i Paris, da Jonas Vingegaard vandt sin første Tour de France. Hun havde valgt at afbryde sin sommerferie, for at lægge den franske storby et besøg i forbindelse med sejren.

Her fik hun også mulighed for at være med på podiet, da den danske Jumbo-Visma-rytter fik overrakt sin præmie. Ligeledes var hun ifølge Ekstra Bladet også en del af den officielle efterfest.

At Mette Frederiksen bliver hjemme i år, betyder ikke, at politikerne helt holder sig fra Tour de France.

Ekstra Bladet kunne fredag afsløre, at Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), vil være at finde i førerbilen sammen med løbsdirektør Christian Prudhomme under søndagens etape.

Derudover er det også blevet bekræftet af Kulturministeriet, at Jakob Engel-Schmidt (M) kommer til at være til stede på Champs Elysees søndag.

Anbefalet til dig