Socialdemokratiet kaster SF under bussen: Er bange for deres succes

Politik
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I desperation går Socialdemokratiet til angreb på SF.

Mest læste i dag

I de seneste år har Socialdemokratiet og SF udadtil vist sig som uadskillelige partnere på den politiske scene i Danmark. Med partilederne Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr i spidsen, har vi set billeder af venindetid og fælles interesser. 

Men netop som danskerne gør sig klar til at stemme til Europa-Parlamentsvalget, blusser en uventet konflikt op.

Socialdemokratiet har pludselig rettet skytset mod SF, beskyldt dem for at ville åbne Danmarks grænser for langt flere flygtninge gennem EU’s fordelingsmekanisme.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, er dette ikke bare et taktisk træk, men et desperat skridt fra Socialdemokratiets side. 

Målinger viser nemlig, at SF muligvis kan matche Socialdemokratiets stemmetal ved valget. Dette ville være et historisk nederlag for Mette Frederiksen og hendes parti.

SF's rejse fra ruinerne har været imponerende. For ti år siden overtog Pia Olsen Dyhr et parti i krise, men gennem hårdt arbejde og tæt samarbejde med Socialdemokratiet, har SF langsomt men sikkert genopbygget sin styrke. 

Men mens SF har vokset sig stærkere, har Socialdemokratiet skiftet kurs for at stå midt i det politiske spektrum.

En nylig måling har nu vist, at de to partier står til at få samme antal mandater ved Europa-Parlamentsvalget, hvilket var den gnist, der antændte konflikten. 

Med voldsom retorik og beskyldninger om ansvarsløshed, har Socialdemokratiet kastet deres tidligere partner under bussen. 

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek samt politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen har også deltaget i det verbale angreb.

Hans Engell mener, at disse voldsomme udmeldinger afslører Socialdemokratiets frygt for at miste terræn til SF. Ikke kun på den europæiske scene, men også indenrigspolitisk. 

Resultatet af Europa-Parlamentsvalget ses som en indikator for kommende folketingsvalg, og et tab til SF vil være dårligt nyt for Socialdemokratiet.

Anbefalet til dig