Søren Pape melder ud: Det er slut

03/12/22 18:20

Nicolai Busekist

Foto: Andreas Houmann/Det Konservative Folkeparti
Søren Pape Poulsen, der er formand for Det Konservative Folkeparti, har meldt ud, at partiet har trukket sig fra regeringsforhandlingerne.

Det Konservative Folkeparti kommer ikke til at være en del af en ny regering. Partiet har nemlig besluttet at trække sig fra de igangværende forhandlinger om dannelsen af en ny regering.

Det slår partiets formand, Søren Pape Poulsen, lørdag fast i et opslag på Facebook.

"Jeg har været oprigtigt interesseret i at se, hvor meget vi kunne nærme os hinanden," lyder det fra den konservative formand.

Alligevel har man nu besluttet at trække sig fra forhandlingerne. Og det er der faktisk en god grund til. Søren Pape Poulsen mener nemlig ikke, at det vil være foreneligt med de løfter, der blev givet under valgkampen.

"Men: Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og det jeg har sagt om en sådan regering. Politik handler i høj grad også om troværdighed," skriver han på det sociale medie.

I sit opslag fortæller han også, at det ikke er en beslutning, der ene og alene er blevet truffet af ham. Derimod er det en beslutning, der bliver enstemmigt bakke op af hele folketingsgruppen.

I forbindelse med valgkampen blev det gjort klart af Søren Pape Poulsen, at det ikke ville komme på tale, at Det Konservative Folkeparti ville indgå i en bred regering som var, hvad Mette Frederiksen og Socialdemokratiet gik til valg på.

Valget endte dog ikke med at gå, som Søren Pape Poulsen havde regnet med. Da alle stemmer var talt op, stod det klart, at de kun havde sikret sig ti mandater. Derfor begyndte han at bløde op i forhold til en bred regering.

Til trods for dette, har han nu gjort klart, at det ikke bliver aktuelt, da partiet har besluttet sig for at trække sig fra forhandlingerne.

"Jeg lovede før valget, at uanset hvem der bliver statsminister, så går mit parti konstruktivt til enhver forhandling med ambitionen om at gøre Danmark til et endnu bedre land. Det står jeg ved," skriver han, og fortsætter:

"Men det betyder ikke, at jeg mener, at Det Konservative Folkeparti skal gå i en socialdemokratisk ledet regering med Mette Frederiksen som landets statsminister. Det synes jeg ikke før valget. Og det synes jeg ikke nu."