Spidskandidat smidt ud af parti: Kaldte Søren Brostrøm 'morder' og 'korrupt møgsvin'

01/8/21 05:54

Nicolai Busekist

Foto: Sundhedsstyrelsen
Han er blevet bedt om at trække sig, efter sine udtalelser, men han fortryder intet

Philip Brandt er ikke længere kandidat for Nye Borgerlige til det kommende kommunalvalg, skriver TV 2/Bornholm. 

Årsagen til, at han har trukket sig som kandidat forud for kommunalvalget, er et opslag, som Philip Brandt offentliggjorde på sin Facebook-profil torsdag aften.

Det er et opslag, der har skabt harme og vrede, da i dette opslag kalder Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen, for 'en morder og et korrupt møgsvin'.

Det har resulteret i, at Nye Borgerliges hovedbestyrelse har truffet en beslutning om at fratage Philip Brandt hans folketingskandidatur. Derudover har man også opfordret ham til at trække sig fra det kommende kommunalvalg.

Philip Brandt har i sinde at følge opfordringen fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse, hvorfor han trækker sig fra kommunalvalget. Det bekræfter han overfor TV 2/Bornholm.

Han fortæller, at han har det fint med at trække sig, såfremt der ikke er enighed om linjen. Ifølge Nye Borgerlige skyldes det dog ikke, at der er uenighed om den politiske linje. Derimod peger de på, at det ganske enkelt ikke kan accepteres at kalde folk for mordere.

"At kalde folk mordere er helt uacceptabelt. Det er langt ud over alle grænser. En ting er at være uenig i partiets coronapolitik. Det er, hvad det er, men den her slags udfald, mod en embedsmand eller enhver anden, er helt væk," fortæller Mogens Hehl Olsen, medlem af kandidatudvalget i Nye Borgerlige, til TV 2/Bornholm.

Der hersker ingen tvivl om, at det korte opslag på Facebook har haft store konsekvenser for Philip Brandt.

Ikke nok med, at han mister sit folketingskandidatur, så har han også sagt ja til at trække sig fra sit kandidatur til kommunalvalget. Selvom det er et opslag, der har kostet ham en del, har det ikke fået ham til at fortryde opslaget.

"Jeg ville provokere. Jeg ville provokere folk til at tænke over tingene. Jeg tager ikke et eneste ord i mig igen. Det var efter grundig overvejelse, at jeg valgte at skrive det. Jeg er godt klar over, at det er stærke sager. Mit ærinde var at sende et vink med en vognstang til mit eget parti," siger han til TV 2/Bornholm.

Derfor har han heller ikke fjernet opslaget, som fortsat er tilgængeligt på hans Facebook-profil. Det understreger naturligvis hans postulat om, at han ikke fortryder at have delt opslaget, til trods for konsekvenserne.