Stor aftale blev indgået i 2021: Nu dropper regeringen den

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Socialdemokratiet og Venstre var med, da en stor aftale blev indgået i 2021, men nu har SVM-regeringen valgt at droppe den.

Mest læste i dag

SVM-regeringen har besluttet at sætte en stopper for kravet om, at der skal flyttes 800 studiepladser væk fra de fire største byer.

Det skriver DR ifølge Ritzau.

I 2021 blev der, under den daværende regering med Socialdemokratiet, indgået en aftale om, at en række uddannelse skulle flyttes ud af de større byer.

Konkret var der tale om en aftale, der gik ud på, at 60 procent af optaget på de store velfærdsuddannelser skulle flyttes ud, så de fremover lå i mindre byer rundt om i landet.

De uddannelser, der var omfattet af denne aftale, var både uddannelser som sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver.

I aftalen lød det, at man ikke blot ville flytte 800 studiepladser ud fra de større byer. I samme ombæring ville man også oprette i alt 1.000 nye pladser på tværs af de førnævnte uddannelser.

Det var en aftale, der kom i stand efter, at Socialdemokratiet i en periode havde kæmpet for at få flere unge til at vælge de store byer fra, når de skulle vælge, hvor de skulle studere.

Det er en idé, der fik støtte fra Venstre, som også er en del af den nye SVM-regering. Alligevel er det nu kommet fra, at den nye regering har valgt at ændre på denne aftale, så den ikke kommer til at blive indført, som det ellers var planen.

Ifølge DR fremgår det af regeringsgrundlaget, at man ganske vist vil videreføre aftalen, men at der kommer til at være en meget markant justering.

Konkret fremgår det, at SVM-regeringen vil 'videreføre aftalen om udflytning af uddannelser, men justere den sådan, at uddannelserne til sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver ikke er omfattet af udflytningen'.

Anbefalet til dig