Truede Mette Frederiksen: Nu er han idømt fængselsstraf

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 43-årig mand er blevet idømt en fængselsstraf, efter at have truet statsminister Mette Frederiksen.

Mest læste i dag

Mandag blev en 43-årig mand fra Esbjerg idømt seks måneders ubetinget fængsel for trusler om vold mod statsminister Mette Frederiksen. Det skete ved en domsmandsret ved Retten i Esbjerg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Truslerne om vold, der blev fremsat mod den danske statsminister, er ikke blevet fremsat fysisk. Derimod er det sket via Facebook, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i deres pressemeddelelse.

Han blev i retten kendt skyldig for i alt fem gange at have overtrådt straffelovens paragraf 119, der handler om vold mod personer i offentlig tjeneste. Det er derfor ikke blot sket en enkelt gang, at den 43-årige mand har truet med Mette Frederiksen.

Tre af de i alt fem trusler, der blev rettet mod den danske statsminister, er blevet fremsendt i 2022. Det betyder, at de tre trusler er rettet mod Mette Frederiksen efter, at lovgivningen på området er blevet strammet, da dette skete ved årsskiftet.

Det er således en skærpende omstændighed, såfremt der er tale om trusler, der kan kobles til synspunkter i den offentlige debat. Det er også en skærpende omstændighed, hvis truslerne har til formål at forhindre en person i at gøre brug af sin ytringsfrihed.

Er der tale om trusler, der falder ind under en eller begge disse ting, vil der – som udgangspunkt – ske en fordobling af strafniveauet.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er det dog ikke blot truslerne, han er blevet dømt for. Han er nemlig også blevet dømt for at have overtrådt våbenloven, da han har været i besiddelse af fem magasiner til en militær riffel. Dette erkendte han i retten.

Under hele sagen har den 43-årig mand nægtet sig skyldig, men han valgte at modtage dommen, som han fik mandag i Retten i Esbjerg. Han blev fængslet efter dommen, hvilket han besluttede at kære til Vestre Landsret.

Anbefalet til dig