Ulrik Wilbek melder ud med stor beslutning: “Jeg stopper”

10/01/2024

Mie M.B

Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Den garvede Venstre politiker har været borgmester i otte år

Mest læste i dag

Viborgs siddende borgmester, Ulrik Wilbek, meddeler, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2025. Wilbek, der har været borgmester i otte år ved udgangen af valgperioden, understreger, at hans afgang ikke skyldes helbredsudfordringer. På trods af tidligere problemer med en øresygdom og en overanstrengelse, som førte til sygemeldinger, er det ikke helbredet, der driver afgangen. Det skriver Se og Hør.

"Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle være borgmester i flere årtier. Ved udgangen af 2025 har jeg været borgmester i 8 år, og så tænker jeg, at det vil være rigtigt for mig, og måske også for Viborg Kommune, at jeg stopper," udtaler Wilbek.

Han fremhæver, at hans helbred ikke er en hindring for at udføre borgmesteropgaverne, og han ser frem til at fortsætte i rollen indtil udgangen af valgperioden.

"Der er stadig mange spændende muligheder i forhold til at gøre Viborg Kommune til et endnu bedre sted at bo og at drive virksomhed i, og den opgave glæder jeg mig til fortsat at stå i spidsen for," udtaler han.

Udover sin rolle som borgmester, er Ulrik Wilbek også kendt som tidligere håndboldtræner for både herre- og damelandsholdene.

Anbefalet til dig