Valgnævn mener, at Stram Kurs har snydt: Nu falder straffen

31/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Rasmus Paludan fra Stram Kurs. Foto: Shutterstock
Tirsdag fortæller Valgnævnet, at nævnet uddeler et rødt kort til partiet Stram Kurs.

Mest læste i dag

Valgnævnet har den 30. marts 2020 givet partiet Stram Kurs et såkaldt rødt kort, dvs. at nævnet har truffet afgørelse om at udelukke partiet Stram Kurs fra fortsat at indsamle vælgererklæringer og at annullere Stram Kurs’ indsamling af vælgererklæringer til brug for indgivelse af anmeldelse som opstillingsberettiget parti til valg til Folketinget og valg til Europa-Parlamentet.

Det fortæller Valgnævnet i en pressemeddelelse. 

Valgnævnets afgørelse om rødt kort indebærer, at Stram Kurs ikke kan indsamle vælgererklæringer, hverken digitalt eller papirbaseret, i den periode, hvor partinavnet er godkendt som navnet på et nyt parti til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg.

Allerede inden afgørelsen faldt har partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs gjort det klart overfor nyhedsbureauet Ritzau, at han agter at oprette et søsterparti, der kan videreføre den politik, som Stram Kurs står for. Det skriver Ekstra Bladet

Udelukkes i tre år

Den 23. september sidste år godkendte Valgnævnet Stram Kurs som navn på et nyt parti til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg for en 3-årig periode. Stram Kurs kan herefter ikke indsamle vælgererklæringer til og med den 23. september 2022.

Partiets igangværende indsamling af vælgererklæringer i vælgererklæringssystemet vil derfor blive slettet.

Stram Kurs’ ret til at stille op til folketingsvalg efter den tidligere anmeldelse af 27. april 2019 bliver ikke berørt af Valgnævnets afgørelse. Anmeldelsen af Stram Kurs er gyldig i 18 måneder fra anmeldelsens dato. Stram Kurs er således fortsat opstillingsberettiget til folketingsvalg frem til den 27. oktober i år. Så hvis der udskrives valg inden november i år, kan partiet stille op. 

 

 

Anbefalet til dig