Venstreprofilen Marcus Knuth skifter parti

29/11/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Steen Brogaard
Den tidligere venstremand Marcus Knuth skifter nu til Konservative.

Mest læste i dag

Fredag morgen skriver Marcus Knuth på Facebook, at han har meldt sig ud af Venstre og ind i De Konservative.

Ifølge hovedpersonen har det været 'ubeskriveligt svært' at sige farvel til Venstre. Uenighederne mellem Knuth og Jakob Ellemann i forhold til kampen mod islamisme vægter dog højere end medlemskabet af Venstre.

"Jeg har takket af hos Venstre for at fortsætte mit arbejde hos Det Konservative Folkeparti (...) At sige farvel til Venstre er ubeskriveligt svært for mig på det personlige plan", skriver han i sit opslag.

Der er ingen tvivl i forhold til Marcus Knuths opslag, at skiftet handler om indvandringpolitikken. 

"Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og sociale kontrol i det danske samfund. Og ja, vi skal kunne tale helt åbent og kritisk om Islams rolle i det danske samfund, ligesom vi skal holde fast i, at Danmark bygger på frie, kristne værdier. Den kamp kan jeg bedst kæmpe som del af Det Konservative Folkeparti, hvor værdipolitikken er det, der samler – ikke det, der splitter", skriver han i sit opslag på Facebook.

Det er syv år siden, Marcus Knuth meldte sig ind i Venstre. Han er mest kendt som Inger Støjbergs højre hånd og tro væbner, der altid stod fast på en hård udlændingepolitik. I Venstre havde han et ordførerskab for Arktis og Grønland. 

Man kan selvfølgelig spekulere i, at det nye formandsvalg i Venstre har marginaliseret Knuths rolle i partiet, og han derved søger nye græsgange for at finde et sted, hvor han som politiker kan få en større platform. 

 

 

Anbefalet til dig