Vladimir Putin henvender sig til danskerne: Håber på at få støtte

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har henvendt sig direkte til danskerne, da han håber på at få støtte til en 'uafhængig international kommission'.

Lige nu læser andre også

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har gjort det klart, at han mener, at Danmark ikke bør holde Rusland ude af undersøgelsen af Nord Stream-sabotagen.

Ifølge statsstøttede russiske nyhedsbureau Tass. har han forklaret til den danske ambassadør i Rusland, at han mener, at det rette vil være at inkludere Rusland i den undersøgelse, der foregår af sabotagen af Nord Stream-ledningen.

I samme ombæring har han også udtalt, at han håber på, at danskerne vil støtte op omkring, at der skal etableres en kommission med det formål, at sabotagen kan blive undersøgt til bunds.

"Vi håber, hr. ambassadør, at danskerne vil støtte vores forslag om at etablere en uafhængig international kommission, der skal undersøge alle hændelsens omstændigheder," lyder det ifølge Ritzau fra den russiske præsident.

Tidligere har Rusland også bedt Danmark om, at de kunne blive involveret i det igangværende arbejde med at opklare, hvem der stod bag de eksplosioner som Nord Stream blev ramt af i september sidste år.

Den seneste henvendelse fra den russiske præsident skete ifølge Ritzau under en ceremoni, der onsdag blev afholdt i Moskva.

Her var en række ambassadører samlet i Rusland, hvilket også omfatter den danske ambassadør i landet, Jakob Henningsen. Foruden ham var der også 16 andre udenlandske ambassadører med til denne ceremoni.

Det russiske nyhedsbureau Ria skriver, at Putin ved ceremonien skulle have slået forklaret, at der historisk set har været et tæt forhold mellem Rusland og Danmark.

I samme ombæring udtalte han dog også, at det ikke er tilfældet på nuværende tidspunkt.

"Men der er uro i Østersøen i øjeblikket - bogstaveligt talt," sagde den russiske præsident ifølge nyhedsbureauet.

Ved ceremonien langede han også ud efter det øvrige Europa, da han mener, at det er Vesten, og dermed også landene i Europa, der er skyld i, at der for tiden er tiltagende spændinger.

Anbefalet til dig