Bliv som barn igen i Sverige

Af: Kasper

|

12/06/2019

Vi voksne glemmer nogle gange vores indre barn. Det forsvinder i tøjvask, deadlines på job og skoleintra. Men det kan være både godt og sjovt at huske på. Og en god måde at steppe ud af hamsterhjulet på.

Lige nu læser andre også

Sverige indbyder til, at det indre barn kan folde sig ud denne sommer.

Her følger inspiration til, hvad sommeren skal byde på – for børn og barnlige sjæle. Find dit indre barn frem og leg med dine børn på deres præmisser. Eller tag vennerne med til Sverige, hvor I kan gå i barndom sammen.

Skåne: ’Rød’ vandcykling i naturen

Her kan man udforske naturen på en helt ny måde. Red Bird vandcykling tilbyder unikke og smukke, røde vandcykler i naturskønne omgivelser. Det skulle være sikkert og sjovt og hjælper samtidig med til at give lidt konditionstræning, fordi man bevæger især benene, når man cykler gennem vandet. De eneste lyde, man hører, er fuglenes kvidder og ændernes bevægelser i vandet. De unikke vandcykler kræver ikke nogen særlig introduktion for at kunne bruge dem.

Halland: Børnenes balancekunst på vandet

Om sommeren er der SUP & surflejre for unge i Åsa, som er en klassisk badeby, hvor man nyder rigtige sandstrande, og det har man gjort, lige siden havbadet blev populært i 1920'erne. Hver mandag starter en ny camp, og torsdag samme uge er den slut. Lejren holdes enten på Vita Sands strand eller ved kiosken i Gårds Brygga alt afhængigt af vejret. Man forsøger også at surfe, hvis vejret ikke er for vildt.

Varberg: Her leger vi på ’dybt vand’

I smukke Varberg er et nyt mødested etableret. Centralt beliggende ved foden af Varbergs fæstning ligger den store badebro, som bl.a. har hoppetårn med en højde på 3,75 meter. Udspring her er altså ikke for de helt sarte. Badeområdet er placeret på Fästningspiren og giver plads til både at slikke sol, bade, hoppe og ’lege på dybt vand’ - lige i centrum. Et skønt sted at tilbringe en solskinsdag.

Gøteborg: Nyt familiehotel med Tivoli-tema

Pastelfarver, karruseller og lykkehjul. Dét og meget mere kan findes på det nyåbnede Best Western Plus Åby Hotel. Et firestjernet hotel med 223 værelser i Gøteborg, Mölndal, hvor Tivoli-oplevelsen er i fokus, og hvor design og interiør er inspireret af Tivoli-elementer hele vejen igennem, også værelserne. Hotellet er en del af Åby Arena, som også består af Åbytravet og den nye Åbymässan.

Vestsverige: Karlsborgs fæstning bliver 200 år

Karlsborgs fæstning, som i år fejrer 200 år, giver i sig selv et ægte historisk miljø, men herudover er der et stort militærmuseum og spændende eventyrture i fæstningens underjordiske korridorer. Den kraftige fæstningsbygning på Vanäs Udde blev etableret i 1819. Byggetiden var planlagt til 10 år, men det tog alt i alt 90 år at få den færdig. Fæstningen er åben hver dag, døgnet rundt, året rundt, og der er fri adgang.

Skandinaviens længste zipline på Hafstens Resort

Hafstens Resort i Uddevalla har fået en ny zipline med navnet FlyingFox Zipline, hvor man svæver 90 meter over jorden med en topphastighed på 90 km/t. Turen er 900 meter lang! Der skulle være tale om en magisk tur mellem trætoppene, som man sent vil glemme. Med assistance fra erfarne og uddannede guider springer man ud fra startplatformen og flyver ned over bjerget og over træerne. Turen tager cirka et minut, og på landingsplatformen modtages man også af en guide.

Tømmerflåden på Klarälven

Ønsker man sig en aktiv udendørsaktivitet, hvor vennerne er involveret? Her bygger man sin egen tømmerflåde og glider herefter ned ad Klarälven. Under vejledning vil man blive hjulpet med rafter og reb og teknik, så tømmerflåden bliver sikker. Men det er et projekt, der gøres sammen – man ruller ærmerne op og tager fat. Når flåden er klar, begynder den afslappende rejse, hvor man dog skal koncentrere sig om naturen og vandet, man flyder igennem.

Småland: Flyveøgler er nyheden

I Småland findes en gård, hvor dinoerne har slået sig ned. På Tingby Gård lige udenfor Kalmar findes nemlig en imponerende udstilling af 150 dinosaurer, og hver sommer kommer der flere eller mere til. Der er tale om figurer og skeletter i fuld størrelse, så forestillingsevnen skal kun tilsættes lidt hud. Flere af dinosaurerne er animatroniske, hvilket betyder, at de kan bevæge sig og trække vejret på en naturlig måde. I år introduceres tilmed en samling af flyveøgler, som levede på samme tid som dinoerne. Periode: 20. april – 3. november (bemærk dog, at der kun er åbent i weekender i lavsæson og dagligt i højsæson, som er 15. juni – 25. august).

Anbefalet til dig