Delikatesser skal indtages fra sadlen

09/04/2019

Kasper

Motion kan nogle gange være op ad bakke. Men krydres det med mundgodt undervejs, stiger motivationen. Skåne og Halland lancerer nu ”Smaka på Kattegattleden”, hvor netop den kombination er fremelsket.

Mest læste i dag

Smag på Skåne og Halland fra cyklen. Det er, hvad ”Smaka på Kattegattleden” tilbyder. En cyklende madfestival med 12 forskellige ruter i weekenden 25. – 26. maj, lige når foråret er ved at blive til sommer. En lang række lokale madaktører er gået sammen om initiativet, og lokale lækkerier tilbydes derfor undervejs, dels som smagsprøver, dels som måltider.

Hele vejen fra Helsingborg i syd til Kungsbacka i nord finder man disse cykelruter med regionale madoplevelser. De 12 forskellige geografiske ruter er af varierende længde og med forskelligt tempo, så der er noget for enhver. Og så er det vigtigt at booke, inden man tager afsted, da antallet af pladser er begrænset. 

Kattegatleden, som er en 390 kilometer lang cykelsti, modtog prisen Årets Cykelrute i Europa 2018. Halland og Skåne er i forvejen kendt for den gode mad og deres mange mikro-fødevareproducenter, som nu åbner dørene i anledning af smagscyklingsweekenden. De inviterer indenfor på lokalt dyrkede, økologiske, pivfriske ingredienser og småretter, der efter arrangørerne at dømme nydes bedst lige dér, hvor man står af cyklen. 

”Der er tale om en slags Sveriges største cykelfest, hvor der cykles fra sted til sted, man møder ligesindede med hang til det gode køkken, og undervejs smager man på god, lokal mad. Og skulle man ikke nå det lige den weekend, er ruterne en god inspiration til alle de lækre madoplevelser, som ligger på Kattegatleden året rundt”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden. 

Fem udvalgte ture:

Kullaturen Kullabygden: 25 km, 8 stop, 25. maj

Oplev Kattegatleden gennem Kullabygden. Cykelturen tager gæsterne fra kyst til kyst gennem et varieret landskab, hvor rapsmarker maler Sverige gul, og frugttræer står i fuldt flor. På denne tur vil man møde folkene bag nogle af landsbyens mikro mad- og drikkevarevirksomheder og høre deres historie. Hvert firma tilbyder små smagsprøver, og på Kaffestugan i Krapperup indtages en let frokost, som indgår i billetprisen. Lokalt produceret øl kan også nydes. 

Smagscykling ved Vejbystrand10 km, 5 stop, 25. maj

Cykelturen starter med morgenmad på Vejbystrands Vandrarhem. Med hjælp fra en guide køres langs havet, forbi strand, skov og små, hyggelige havne. Der fortsættes på landeveje forbi marker og grønne områder, gennem det gamle Vejbystrand og en række seværdigheder. Der vil være smagsprøver fra Vilt & Gott, Sandgårdens Skafferi, Vejby Vingård og der afsluttes med frokost på Bjäre Fisk & Skaldjur i Magnarps Havn. 

Falkenbergsrundan, Falkenberg: 16 km, 4 stop

Her er der tale om en cykeltur i et behageligt tempo med velvære i højsædet. Der cykles igennem et vidunderligt landskab med saltvandssprøjt. Havet er altid tæt på, men frodige marker og enge kan også nydes. Her smages på nogle af Falkenbergs nærproducerede kvalitetsgodbidder, herunder ost, pizza, chokolade, kaffe og gode drikkevarer, mens vi hygger os med nye bekendtskaber. 

Udvalgte perler langs Gottskärsvägen, Onsala, 5 km og 8 stop, 25. maj

Onsala, halvøen, der ligger langs Kungsbackafjorden og kysten nord for Göteborg, har meget at byde på. Cykelruten løber langs fjorden og over til halvøens smukke landskaber. Her får man første parket til dejlige badesteder både fra klipper og sandstrande, golfbaner, naturreservater, museer, mange gode restauranter og meget mere. Udvalgte gastrofolk langs Gottskärsvägen vil fortælle om og tilbyde forskellige lokale specialiteter og madoplevelser. 

Cykelrunde med kulinariske stop, Halmstad

Her er der tale om en cykeltur i et roligt tempo med hyggelige stop, smagsprøver og frokost undervejs. Ruten starter og slutter centralt i Halmstad. Vi passerer blandt andet floden Nissan, lige inden for kystbæltet mod Tylösand og senere køres langs med grønne marker. I løbet af turen gøres holdt, og kulinariske smagsprøver fra nogle af Halmstads lokale mad- og drikkevareproducenter tilbydes. Midtvejs vil der blive serveret en frokost.

Anbefalet til dig