Derfor skal du sætte din telefon i flytilstand, når du skal ud at flyve

20/09/2023

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Har du nogensinde undret dig over, hvorfor man bliver bedt om at sætte sin telefon i flytilstand, når man skal ud at flyve? Nu har vi svaret.

Mest læste i dag

Når du har været på en flyvetur, er du sandsynligvis bekendt med at skulle sætte din telefon i 'flight mode' eller 'flytilstand' - men hvorfor?

For nogle mennesker er det at sætte telefonen i flytilstand en påmindelse om, at de skal på ferie, og telefonen kan ignoreres, men det tjener også et ret vigtigt formål.

Det britiske Civil Aviation Authority (CAA) forklarer: "Videnskabelig forskning har vist, at mobiltelefoner kan forstyrre flyudstyr og forårsage forstyrrelser i piloternes headset."

"Mobiltelefoner og mange elektroniske gadgets vil, når de ikke er i flytilstand, fortsætte med at sende elektromagnetiske signaler, da enheden forsøger at opretholde kontakt med et kommunikationsnetværk. Disse signaler vil normalt, som i tilfældet med mobilnetværk, blive beordret til at sende med enhedens maksimale effekt for at opretholde forbindelsen mellem enheden og netværket, hvis flyet er i luften og dermed langt væk fra nettets primære dækningsområde, dvs. jorden."

"Den kumulative effekt af et stort antal mobiltelefoner eller elektroniske enheder, der bruger strøm samtidigt, når de ikke er i flytilstand, især i kritiske faser af flyveturen, såsom når det letter og lander, er stadig en alvorlig bekymring."

Så ved at sætte din telefon i flytilstand - eller slukke den helt - deaktiveres alle mobilsignaler, hvilket betyder, at du kan være sikker på, at der absolut ingen interferens er ombord på flyet.

Til BBC fortæller den administrerende direktør for UK Flight Safety Committee, Dai Whittingham, at flytilstand tidligere var vigtig, fordi de potentielle risici ved telefoner, der påvirker fly, ikke var så velkendte.

"Der var bekymring for, at de kunne forstyrre automatisk flykontrolsystemer. Hvad der er blevet fundet med erfaring er, at risikoen for interferens er meget lille. Anbefalingen har altid været, at når du er i flyet, skal enheder være i flytilstand," fortalte han.

Men tingene kunne ændre sig i fremtiden, da EU har besluttet, at flyselskaber må udbyde 5G-teknologi ombord, skriver LADbible.

EU-kommissær Thierry Breton udtalte følgende: "Himlen er ikke længere grænsen, når det kommer til muligheder, der tilbydes af superhurtig, højkapacitetsforbindelse."

Glenn Bradley, der er leder af flyveoperationer ved det britiske Civil Aviation Authority, kommenterede de nye regler og fortalte BBC: "Vi forstår, at planer om at muliggøre 5G ombord på flyvninger vil fungere i de højere frekvensbånd og derfor ikke vil forstyrre flysystemer."

Anbefalet til dig