Drøm dig væk til det græske ø-paradis Santorini

22/12/2020

Jonas Chan

Januar er normalt den tid på året, hvor mange danskere tager mod varmere himmelstrøg i et forsøg på at bryde det lange og kolde vinterhalvår op

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

 

I år ser virkeligheden dog lidt anderledes ud, men det skal ikke holde os fra at drømme om den næste rejsedestination. Læs med, når vi tager dig til det græske øhav på det græske ø-paradis, Santorini. 

Tre hurtige om Santorini

1.De fleste danskere kender den græske ø Santorini, men de færreste ved, at det græske øhav  består af mere end 2000 øer, hvor kun 140 af dem er beboet. 

2.Santorini har en helt fantastisk smuk natur - og med god grund - Santorini er nemlig en vulkanø, som blev skabt ved et udbrud for mere end 3.600 år siden. 

3.Øens frodige vulkanske landskab gør den særdeles god til vinproduktion. Prøv eksempelvis den populære Assyrtiko-hvidvin, som produceres nær byen Pyrgos. 

Gå på opdagelse i Pyrgos

Pygros er en smuk gammel landsby, der ligger ved Santorinis højeste bjerg, Mount Profitis Elias. Her kan du gå på opdagelse i den græske historie i et væld af monumenter, middelalderlige slotsruiner og øens ældste kirke, Panagia Episkop. 

Byen er desuden omringet af vingårde, hvor de blandt andet producerer den anerkendte Assyrtiko-hvidvin. Den kan naturligvis nydes på vingårdene, men byen er også spækket med charmerende vinbarer, hvor du kan få et glas af den hvidgule aromatiske vin, imens du tager dig en velfortjent pause fra solens skarpe stråler. 

Græsk romantik i byen Oia

Oia er nok en af de smukkeste og mest populære byer på Santorini - og med god grund. Byen er fyldt med smukke hvidkalkede huse, der ligger side om side op af klippevæggen. Indimellem finder du enkelte blåmalede kirketårne, der matcher havets dybe blå farve. 

Byen finder du på Santorinis nordspids, hvorfra du kan opleve nogle af øens smukkeste solnedgange på rejser til Grækenland. Oia kan sagtens opleves ved blot at slentre ned af byens store hovedgade, men gør dig selv en tjeneste og begiv dig ud i de små sidegader væk fra de mange turister. 

Besøg den autentiske landsby Manolas

Byen Manolas er en lille landsby, hvor der kommer meget få turister. Byen ligger faktisk ikke på Santorini, men på den lille ø Thirasia lige overfor. Byen ligger lidt højt oppe, og derfor skal du bestige et par hundrede trappetrin for at nå den. Men det er det hele værd, når du når toppen, og kan nyde den helt fantastiske og uspolerede panoramaudsigt.

Anbefalet til dig