Glem alt om Spanien og Tyrkiet: Billigt og smukt land bliver stadig mere populært rejsemål

15/02/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock
Destinationen har fået øget opmærksomhed de seneste år.

Mest læste i dag

Rejsefeberen må siges at være kommet tilbage på sit højeste, efter et par år ed usikkerhed omkring Covid. Hvert år drager tusindvis af danskere til populære feriemål som Costa Del Sol, Gardasøen og Alanya, men en ny, billig feriedestination vinder på det seneste utrolig meget popularitet.

Albanien er i færd med at blive et af de mest eftertragtede rejsemål blandt europæiske turister, og det ser ud til, at landet vil blive sommerens store hit. Med sit turkisblå vand og den paradisiske natur tilbyder Albanien en unik kombination af skønhed og overkommelige priser, der lokker flere og flere til hvert år.

Albanien blev inkluderet i programmerne for rejsebureauer for flere år siden og det ser ud til, at interessen for landet er vokset støt, dels takket være nye flyruter og en udvidelse af hoteltilbuddet.

Priserne i Albanien står i skarp kontrast til de mere etablerede turistdestinationer som Grækenland og Spanien. For eksempel kan en pita nydes for helt ned til kun 14 kroner, mens en pizza eller fisk med tilbehør som salat og pommes frites kan koste i omegnen af 45 kroner. En kop kaffe kan fås for så lidt som 7,5 kroner, og en øl koster mellem 10 og 20 kroner.

Disse tiltalende priser har givet Albanien kælenavne som "Kroatiens billigere søster" og "de billige europæiske Maldiver".

Ryanair er blandt de flyselskaber, der for nylig har tilføjet Albanien til deres destinationer, hvilket tegner godt for landets turisme. "Ryanair ønsker at sikre en radikal og bæredygtig udvikling af turismen i Albanien," siger Michael O'Leary, CEO for Ryanair, og antyder en lys fremtid for landets rejsebranche.

For danskere og andre europæere bliver Albanien stadig mere attraktivt, ikke kun på grund af de lave priser, men også på grund af det dejlige klima, de smukke strande og den relativt korte flyvetid på få timer. Landet byder på en række forskellige strande langs Adriaterhavskysten og Det Ioniske Hav, fra de sandfyldte strande på den albanske riviera til de mere klippefyldte kyster.

Vlore, et populært feriested, hvor vandet fra begge have mødes, tilbyder en perfekt blanding af sand- og klippestrande.

Selvom der er mulighed for både kør-selv og flyrejser i rejsebureauernes tilbud, foretrækker mange turister dog flyet til Albanien, et land, der lover en uforglemmelig ferieoplevelse til en brøkdel af prisen sammenlignet med mere kendte destinationer.

Kilde: turystyka

Anbefalet til dig