Den markante vækst skyldes ifølge Sunwebs landechef i Danmark og Sverige, Jan Lockhart, særligt tre faktorer.
En ung kundebase, fleksible rejsemuligheder og en hybridmodel mellem klassisk charter og online rejsebureau.
"Over 40 procent af vores kunder er under 35 år. Det er unge unge par og småbørnsfamilier, der vægter value for money og fleksibilitet. Vi tilbyder laveste pris, fleksibel ombooking og en kombination af pakkerejser og onlinebooking, og det tiltrækker en, i charterbranchen, usædvanlig stor gruppe af unge kunder," siger Jan Lockhart.
Sunwebs succes bunder blandt andet i en strategisk satsning på Tyrkiet, hvor selskabet langt den største aktør fra Danmark.
Da Tyrkiet Eksperten gik konkurs i 2013, overtog Sunweb kundedatabasen og ryddede grundigt op i forretningen.
Dengang var der skepsis i rejsebranchen, men i dag er Sunwebs position på markedet ikke til at komme uden om.
"Vi har de stærkeste samarbejder i Tyrkiet og det betyder, vi kan sikre det største udbud til de bedste priser til vores knapt 70.000 årlige gæster til Tyrkiet," siger Jan Lockhart.
Frihed frem for ejerskab
I modsætning til de største konkurrenter ejer Sunweb hverken flyselskaber eller hoteller.
Det giver både fordele og ulemper, men ifølge Jan Lockhart er friheden til hurtigt at tilpasse sig markedet en stor styrke.
"Vi kan reagere hurtigt på udviklingen og forhandle de bedste aftaler. Til gengæld opfinder vi ikke unikke hotelkoncepter eller nicherejsemål, men fokuserer på det, danskerne allerede elsker," siger han.
Sunweb fortsætter ekspansionen i Norden og købte i 2022 det svenske rejsebureau Airtours, der nu bærer Sunweb-navnet. Samtidig har Jan Lockhart fået ansvaret for både den danske og svenske del af selskabet.
Sunweb Group opererer på syv internationale markeder og er ejet af kapitalfonden Triton.
Med mere end en million rejsende årligt har selskabet for alvor markeret sig som en europæisk rejsegigant.