Skal du på vinterferie? Så husk disse ting

Rejser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vær godt forberedt inden du drøner ned af løjperne.

Mest læste i dag

Uge 7 og 8 er for mange kendetegnet med slalomski, varme jakker og røde kinder. Der står nemlig stejle løjper på kalenderen, så vintervejret kan nydes for fulde.

Men værre ting kan dog finde sted på en skiferie, en blot at glemme passet i den forkerte taske. Det er derfor vigtigt at rejse- og ulykkesforsikringer er som de skal være, hvis nu et brækket ben eller en aflyst flyvning skulle finde sted.

Det skriver Se og Hør.

Anne Mette Kirkegaard, vicedirektør i Skade og Jura hos LB Forsikring, ønsker at opfriske danskerne på vigtigheden af en effektiv og aktiv forsikring, inden flybilletterne skal bookes.

“Før du tager mod lufthavnen, togstationen eller andet er det en god idé at tage billeder af eller scanne dit pas og billetter og lade alle unødvendige kort blive derhjemme” fortæller Kirkegaard.

Hun opfordrer blandt andet til, at man bør bestille flybilletter igennem flyselskabet frem for diverse bookingportaler.

“Her er det nemlig nemmere at få refusion, hvis uheldet er ude, og dit fly bliver aflyst. Flyver du med et europæisk selskab eller inden for Europa, har du ret til at vælge, om du vil have rejsen omlagt eller refunderet din billet. Her er det nemlig flyselskabet, der er ansvarlig for det”.

SOS International informerer desuden om, at mere end 1.000 danskere kommer til skade på skiferie om året, hvilket gør vinterferien til ferietypen med flest skader.

Derfor opfordrer SOS International til at der både skal være check på rejseforsikring, såvel som ansvars- og ulykkeforsikring.

“Det kan ikke understreges nok, hvor vigtig ansvarsforsikringen er. En ansvarsforsikring dækker dine udgifter, hvis du ved et uheld gør skade på andre eller deres ting, og du bliver gjort erstatningsansvarlig. Skiudstyr kan være virkelig dyrt, så der er det vigtigt at være godt dækket” fortæller Anne Mette Kirkegaard.

Her er en checkliste fra SOS International, som danskere bør huske inden vinterferien skal bookes:

  • Overvurder ikke din egen formåen.

  • Vælg et skiområde, der passer til dit niveau.

  • Hold pauser, når du er træt.

  • Sørg for at fylde energidepoterne op.

  • Tag en skilektion.

  • Tag hensyn til andre på pisterne.

  • Kombiner aldrig alkohol og skiløb.

Anbefalet til dig