Spies, Sunweb og flere deler hemmelige tips: Sådan sparer du gode penge på din næste rejse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drømmer du om at få mere for pengene ved næste rejse? Så er der smarte - og fornuftige - penge at spare.

Mest læste i dag

Med feriefeberen i fuld sving søger tusindvis af danskere efter den perfekte flugt fra hverdagens trummerum.

Men i en tid, hvor hver øre tæller, har B.T. gravet dybt i rejsebranchens skattekiste for at finde de gyldne tips, der kan gøre din næste flugt mere overkommelig.

"Fra rejsen er frigivet på websitet til sidste rejse er solgt, er der vel 15 til 25 procent at spare, hvis man sammenligner med at booke tidligt i forhold til senere," afslører Jan Lockhart, salgschef hos rejseselskabet Sunweb. Dette første trick i ærmet er altså at planlægge i god tid, og drage fordel af de tidlige rabatter.

Men sparsommelighed i ferieplanlægningen kræver mere end blot forudseenhed. I et opsigtsvækkende twist til den traditionelle feriejagt, anbefaler TUIs kommunikationschef at kigge ud over det velkendte.

"Kig på ruteflysløsningerne. Jo flere muligheder, du kan finde, jo flere forskellige priser finder du også," lyder det fra Mikkel Hansen.

Men hvordan undgår man at blive fanget i fælden af højsæsonspriser? Ifølge eksperterne er nøgleordet fleksibilitet. Ved at vælge mindre populære destinationer eller rejse uden for de mest eftertragtede perioder, kan besparelserne nå op på 30 til 40 procent.

Spaniens solkyst fremfor De Kanariske øer eller det spanske fastland i vinterferien, for eksempel, kan vise sig at være en guldgrube af besparelser.

Og for dem, der er villige til at tænke endnu mere kreativt, foreslår Spies en alternativ afrejselufthavn.

"Hvis man også er fleksibel med at vælge en afrejselufthavne der er mindre travl, kan der også være penge at spare," siger Sofie Folden Lund, presse- og kommunikationschef hos Spies.

For børnefamilierne er der også gode nyheder. At vælge all inclusive kan ofte være den mest økonomiske beslutning, hvor alt fra måltider til aktiviteter er betalt på forhånd, hvilket giver familierne ro i sindet og pengepungen.

Mens solen står højt, og drømmene om eksotiske destinationer fylder tankerne, er det vigtigt at huske, at en uforglemmelig ferie ikke behøver at tømme sparegrisen. Med disse indsigter fra branchens indre cirkler er vejen banet for uforglemmelige eventyr uden at sprænge budgettet.

Anbefalet til dig