Vilde tal: Turisme i Danmark sætter ny rekord

09/2/23 10:33

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
“Godt nyt for Danmark” udtaler Erhvervsminister.

Efter to år med nedlukninger og reguleringer grundet COVID-19, så strømmer det nu ind med turister i Danmark igen. Faktisk i større omfang end nogensinde før.

Det skriver Via/Ritzau.

Ifølge overnatningstal fra Danmarks turismeorganisation VisitDenmark er vi ikke bare kommet tilbage efter to rolige turismeår: vi har sat ny turisme-rekord.

Tallene viser at, sammenlignet med 2019, var der en stigning i antal overnatninger på de danske hoteller sidste år: en vækst af udenlandske gæster på hele 17.8 procent, samtidig med 7.0 procent flere danskere der bookede sig ind på hotelværelser rundt omkring i landet.

Det samlede antal bookinger i 2022 løb op på 62.9 millioner, hvilket er en samlet vækst på 12.2 procent, i kontrast med 2019’s tal.

“De nye imponerende tal for turismeovernatninger er godt nyt for Danmark. For flere overnatninger på byens hotel eller den lille kro skaber arbejdspladser i alle dele af landet. Coronakrisen ramte danske turismevirksomheder hårdt, og ikke mange havde forestillet sig et så flot og hurtigt comeback. Nu skal foden fastholdes på speederen, så vi kan tiltrække endnu flere turister til alle dele af vores dejlige land” udtaler erhvervsminister Morten Bødskov.

Det er ikke kun vores egne rekorder vi slår: sammenlignet med de andre europæriske lande, var Danmark det mest populære land i 2022 når det kom til nationale og internationale overnattende hotelgæster.

“Ved indgangen til 2022 var der ingen, der turde håbe på, at Danmark ville få flere udenlandske overnatninger end i 2019. Men takket være ekstra investeringer fra et bredt flertal i Folketinget under corona, har vi kunnet skrue op for markedsføringen på de nære markeder i det forgangne år. Her har vi set de tyske og hollandske overnatninger vækste markant. De tyske turister driver faktisk væksten i endnu højere grad end tidligere. Men der er stor usikkerhed om, hvordan turismen udvikler sig i 2023 og fremefter” fortæller Jan Olsen, administrerende direktør i VisitDenmark.