Breaking: Danmark slår verdensmestrene ved VM og går videre

06/12/2019

Henrik Rothenbücher

Med en overraskende sejr over de forsvarende EM- og VM-mestre fra Frankrig, lykkedes det Danmark at spille sig videre til mellemrunden ved VM i Japan.

Mest læste i dag

Det er præcis en uge siden, at Danmark tog hul på håndbold-vm 2019 i Japan. Her en uge senere var det med kniven for struben, da den danske målsætning om videre avancement til mellemrunden hang i en tynd tråd.

Nederlag til Tyskland samt uafgjort mod Sydkorea betød, at Danmark i den sidste og afgørende gruppekamp skulle besejre de forsvarende EM- og VM-mestre fra Frankrig.

Frankrig havde dog heller ikke haft et super VM, da de tabte til Sydkorea og efterfølgende spillede uafgjort mod Brasilien. Dermed var det en knald eller fald kamp for begge nationer, og der var drama fra start til slut.

Danmark kom bedst fra start i kampen, der blev en lavtscorende affære, og da de to hold gik til pause var det Danmark, der havde en spinkel føring på 9-7.

To udvisninger til danskerne i starten af 2. halvleg fik dog Frankrig tilbage i kampen, men langsomt begyndte Danmark igen at trække fra, og de førte hele tiden med to-tre mål ned til de franske kvinder.

Det var særligt det danske forsvar og ikke mindst målmand Sandra Toft, der stod fænomelt. I den anden ende formåede Danmark også at være ganske solide anført af topscorer Stine Jørgensen. Det betød, at Danmark besejrede Frankrig med cifrene 20 - 18, og dermed er Danmark videre til mellemrunden ved VM i Japan.

Danmark får et point med videre til Mellemrunden, hvor modstanderne hedder Norge, Holland og Serbien.