Danmark besejrer Holland - VM- og OL-håbet lever

09/12/2019

Henrik Rothenbücher

Danmark formåede at putte sten i maskineriet hos Holland, og dermed lever håbet fortsat om både VM-medaljer og OL-kvalifikation.

Mest læste i dag

Der var i den grad presbold på de danske håndboldkvinder, da de her til formiddag skulle møde Holland i den anden mellemrundekamp ved VM i håndbold.

Danmark tabte det første opgør til Norge, og det betød mere eller mindre, at håbet om VM-medaljer var udelukket. Da Serbien besejrede Tyskland i morges så det pludselig også ud til, at OL-billetten skulle ryge en tur, men Danmark har formået at genoplive håbet med en sejr over Holland.

Danmark sad på det meste af opgøret, hvor de med omkring 10 minutter igen førte med hele fem mål. Desværre skete det, som også skete mod Norge i går, at Danmark smed en solid føring.

Med seks minutter igen var forskellen således kun på et enkelt mål, men to hurtige danske scoringer fik Danmark op på 24-21 med fire minutter igen.

Holland nåede aldrig at hente den danske føring helt, og dermed blev det til en dansk sejr på 27-24

Sejren betyder, at håbet om OL-kvalifikationen stadig lever, og det samme gør drømmen om VM-medaljer også. Sidstnævnte bliver dog meget svært, da det kræver, at Norge taber deres kampe mod henholdsvis Sydkorea og Tyskland, mens Holland og Sydkorea skal spille uafgjort i deres sidste kamp.