Dansk cykellandshold tror på succes

17/09/2018

Rikki Tholstrup Jørgensen

Cheflandstræner Anders Lund under de sidste taktiske forberedelser. Foto: Oliver Grenaa Visuals
Det er et topmotiveret dansk herrelandshold, der vil give alt i forsøget på at sikre et godt VM-resultat på den afsindigt vanskelige rute i Innsbruck.

Mest læste i dag

Det danske VM-landshold består af helt unge og meget rutinerede kræfter, og cheflandstræner Anders Lund har da også haft fokus på både individuelle kvaliteter og sammenhængskraften på holdet – og så har rytternes formkurver naturligvis været afgørende for udtagelsen:

”I udtagelsen har jeg vægtet ryttere, der formmæssigt både fysisk og mentalt er, hvor de skal være for at køre et stort mesterskab,” fortæller Anders Lund.
 
Det er derfor et landshold med ryttere, der er motiverede og formmæssigt klar til VM - og rollefordelingen er tilsvarende klar, fastslår Anders Lund: 
 
”Jakob Fuglsang bliver den danske VM-kaptajn i Innsbruck. Han er det bedste danske bud på et topresultat og vil få meget stor støtte fra resten af holdet. En formstærk Valgren får dog en fri joker-rolle i den tidlige finale,” siger den danske landstræner.

Optimisme trods vanskelig rute

Landstræneren erkender, at det er en vanskelig rute for det danske landshold og et atypisk VM i det hele taget, men han håber og tror alligevel på en god dansk indsats, da Fuglsang er klar og har holdet i ryggen:
 
”Jeg ved, at Jakob er meget motiveret, og at den sidste tids forberedelser er forløbet rigtig godt. Jakob er god til de hårde endagsløb, og hvis han rammer dagen, vil han være med fremme og søge sin chance,” siger Lund.

Læs også: Styrk benene med Air Tricks
 
Til enkeltstarten har Anders Lund ikke overraskende udtaget Martin Toft Madsen og Søren Kragh Andersen, og han forventer solide præstationer af begge ryttere, der på en god dag kan køre med i den absolutte verdenstop:

”Ruten ligger bedre til Toft end i Bergen, og styrtet til EM gjorde, at han ikke fik udbytte af det niveau, han faktisk var på. Resultatet var ikke retvisende, og det ved jeg, han vil gøre alt for at revanchere. Samtidig har Kragh kørt fantastiske enkeltstarter i år og skal se, om han kan overføre det til et mesterskab,” slutter Anders Lund.

Det danske herrelandshold til VM i Innsbruck består af:

Linjeløb
Jakob Fuglsang – Astana Pro Team
Michael Valgren – Astana Pro Team
Jesper Hansen – Astana Pro Team
Niklas Eg – Trek-Segafredo
Kasper Asgreen – Quick-Step Floors 
Mads Würtz Schmidt -  Team Katusha-Alpecin
Matti Breschel - EF Education First-Drapac p/b Cannondale
Emil Vinjebo - coloQuick Cycling

Enkeltstart
Martin Toft Madsen - BHS-Almeborg Bornholm
Søren Kragh Andersen – Team Sunweb

Anbefalet til dig