Efter alvorlige problemer: Nu taler Jonas Vingegaard ud

09/3/23 11:25

Nicolai Haugsted

Foto: Eliseo Trigo/EPA/Ritzau Scanpix
Cykelrytteren åbner op om problemerne

I onsdags fandt det første store bjergslag sted i Paris-Nice. 

Her skulle den danske Tour-vinder op imod den forsvarende verdensmester, Tadej Pogacar.

Og selvom danskeren startede ud med et stærkt angreb, måtte han se sig slået af sloveneren, der kørte over målstregen hele 43 sekunder før vestjyden.

Nu taler danskeren ud om løbet, hvor han blandt andet fortæller at han selv havde håbet på et bedre resultat, skriver B.T.

“Selvfølgelig var jeg lidt skuffet efter etapen i går. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Jeg kom til Paris-Nice for at prøve at vinde løbet, men Tadej var bare bedre end mig i går (onsdag, red.)” fortæller Vingegaard.

Sportsdirektøren i Jumbo-Visma, Grischa Niermann, påpeger selv at Vingegaard under løbet lavede adskillige fejl, der i sidste ende kostede ham værdifulde sekunder.

“Jonas lavede et par fejl, og han skulle måske ikke have prøvet at køre selv. Da Pogacar så kørte, hvor Jonas ikke kunne lukke, knækkede han. Vi håbede på mere i morges” fortalte sportsdirektøren.

Selv udtaler Vingegaard at til trods for et skuffende resultat, er han glad for hans beslutning om et angreb på sloveneren.

“Jeg kørte meget aggressivt og troede på mig selv. Hvis jeg ikke havde angrebet, kunne det være, jeg kunne have fulgt med. Men det ved man jo ikke. Tadej var utroligt stærk, da han kørte, og der kunne jeg bare ikke være med. Jeg ved ikke, om det ændrede noget, at jeg prøvede”.

Den danske rytter ligger nu på en delt tredjeplads, med Pogacar øverst i feltet.

Paris-Nice har sidste etape på søndag.