Efter dårlige nyheder: Nu afviser Jonas Vingegaard

07/3/23 10:00

Nicolai Haugsted

Foto: Luc Claessen/Zuma/Ritzau Scanpix
Nu udtaler cykelrytteren sig

Der er blevet skrevet meget, siden det stod sort på hvidt, at det en ny regel kunne frarøve Jonas Vingegaards fordel. 

For man skal ikke spole tiden ret langt tilbage, før Tour de France-arrangørerne, som også står bag Paris Nice, der er i fuld gang, var fast besluttet på, at det på tirsdagens holdløb er tiden på holdenes første rytter over målstregen, der gælder, frem for tiden på fjerde eller femte mand, som ellers er normen. 

Og de garvede cykelentusiaster, var da heller ikke et sekund i tvivl om, at det kan forringe danskerens mulighed for at vinde tid på rivalen Tadej Pogacar. 

Det faldt også på et tørt sted for danskernes rival, som må siges, at have et knapt så stærk hold, som danskeren i denne disciplin, der bliver taget hul på senere i dag. 

Faktisk er ingen bedre til holdtidskørsler end netop Vingegaards hold, Jumbo-Visma. 

Og hos Tadej Pogacars hold, UAE, så har de allerede øjnet den store ændring, og de lægger samtidig heller ikke skjul på, at det kan få en enorm indflydelse på, hvem der løber med sejren i det samlede klassement. 

For den tid som Jonas Vingegaard normalt kan se frem til at være foran, er bestemt ikke en selvfølge mere. 

Men nu har Jonas Vingegaard blankt afvist. 

Han løfter nemlig sløret for, at den nye regelændring ikke får den evigt populære Jonas Vingegaard og hans hold til at ændre taktik. 

Også Marc Reef, sportsdirektør for Jumbo-Visma, fortæller til Ekstra Bladet, at de har hørt om regelændringen, men holder fast i deres egen taktik. 

Han lægger samtidig låg på ideen om, at Jumbo vil iscenesætte en Vingegaard-raket på de sidste kilometer, selvom Pogacar ikke har lagt skjul på, at det kunne blive en realitet på deres UAE-Emirates hold. 

Men alt dette må vi vente med at se til senere, når holdtidskørslen løber af stablen. 

Og den er faktisk lige rundt om hjørnet. Du kan nemlig følge med i 3. etape, når det ruller over skærmen på TV2 Sport fra kl. 14.55.