Efter finale-nederlag: Nu sætter Holger Rune ord på andenpladsen

22/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Danskeren taler ud om nederlaget, efter hård finale

Mest læste i dag

Mange danskere så håbefuldt med, da Danmarks helt store tennisstjerne Holger Rune stillede sig kampklar op i finalen i dette års store tennisturnering Italian Open.

Og for mange havde en sejr været på sin plads for danskeren, efter et dominerende comeback i semifinalen mod norske Casper Ruud.

Desværre måtte den 20-årige dansker se sig slået i finalen, efter et 7-5, 7-5 nederlag til Daniil Medvedev.

Dermed har Holger Rune tabt to Masters 1000-finaler i år, men det slår ham ikke ud. Han ser i stedet positivt på nederlaget og håber på, at han lærer af det.

- Min følelse lige nu er selvsagt ikke den bedste. Men jeg kan også kigge tilbage på, hvad der indtil videre har været en god grussæson for mig.

- Jeg har været i tre finaler i fire turneringer. Derfor kan jeg ikke brokke mig. Som de fleste ved efterhånden, er jeg meget ivrig efter at vinde titler. Jeg har været tæt på. Forhåbentlig lærer jeg af det, siger Rune på ATP's hjemmeside ifølge B.T.

Han fortsætter med at forklare, at han havde ekstra nerver på, da han gik ind til finalen.

Disse nerver var blandet med "for mange forventninger" efter lørdagens semifinale, hvor han fandt storspillet frem og slog Casper Ruud med cifrene 7-6, 4-6, 2-6.

Næste opgave for den danske tennisstjerne bliver grussæsonens højdepunkt, French Open.

Her er Holger Rune ifølge TV 2 blandt turneringens favoritter - og vi krydser fingre for, at han allerede har "lært af det" og når hele vejen, når den franske Grand Slam begynder den 28. Maj.

I mellemtiden kan danskeren være stolt af hans ovenstående placering på verdensranglisten, efter den hårde turnering.

Rune er nemlig bevæget sig op på ranglisten, og ligger lige nu placeret på en solid sjetteplads - hans højeste placering i hans karriere til dato.