Eksklusiv Forbes-liste: Max Verstappen tjener mere end Erling Haaland

22/05/2023

Kasper Christensen

Formel 1-esset Max Verstappen har gjort betydelige fremskridt og har høstet økonomisk gevinst på grund af det.

Mest læste i dag

Max Verstappen, i en alder af 25, kan stolt proklamere, at han rangerer som den tredje højest lønnede atlet under 26 år.

Der skriver Formel 1 Nyheder.

Takket være hans imponerende præstationer i Formel 1, hvor han har taget verdensmestertitlen de sidste to år, har han indgået en ny kontrakt med Red Bull Racing.

Denne kontrakt strækker sig til 2028, og den kan betragtes som ekstremt profitabel. Forbes angiver, at den hollandske racerkører tjente 64 millioner dollars fra maj 2022 til maj 2023, hvilket omsættes til cirka 440 millioner kroner.

Selvom Verstappen nyder en høj løn, matcher han ikke helt fodboldikonet Kylian Mbappé. Den franske PSG-spiller tjente i samme periode 120 millioner dollars, hvilket svarer til næsten 830 millioner kroner.

Opgørelsen fra Forbes nævner også, at omkring 20 millioner dollars (138 millioner kroner) af det samlede beløb blev indsamlet uden for banen. Blandt hans indtjeningskilder er en indbringende sponsorering fra urfabrikanten Hublot.

NFL-stjernen Kyler Murray indtager andenpladsen på listen med en indtjening på 70,5 millioner dollars i samme tidsramme (490 millioner kroner).

De fem topplaceringer afrundes med Erling Haaland (360 millioner kroner) og Dallas Mavericks' Luka Doncic (325 millioner kroner).

En analyse foretaget af Forbes i november sidste år listede Max Verstappen som den højest lønnede Formel 1-kører.

Denne titel havde i lang tid været båret af britiske Lewis Hamilton, der har oplevet stor triumf i motorsporten. Men i de senere år har han og Mercedes været i hård kamp for at fastholde en position i eliten.