Emil Nielsen deler sin hårde historie: Tæt på at miste alt

16/01/2024

Nicolai O. Haugsted

Før han blev et af landets største landsholdsnavne, var det tæt på at gå galt for det 26-årige målmandsfænomen.

Mest læste i dag

Han bevæger sig mellem stængerne som en uovervindelig mur, og hans præstationer har gjort ham til et navn, der hyldes på tværs af håndboldverdenen. Emil Nielsen, også kendt som 'Emil Stabil,' har dog kæmpet sig tilbage fra mørke stunder, der næsten kostede ham karrieren, før den rigtigt var begyndt.

I en bemærkelsesværdig præstation ved EM i Tyskland stod den 26-årige målmand som en levende mur og viste en imponerende redningsprocent på over 70 - en god grund til at han har fået kælenavnet "Emil stabil".

Men bag de spektakulære redninger og den formidable præstation gemmer der sig en mørk historie, der næsten satte en brat stopper for Emil Nielsens håndboldrejse.

Som blot 20-årig blev han ramt af den frygtede hjernehindebetændelse, også kendt som meningitis. To ugers hospitalsindlæggelse blev efterfulgt af måneder i mørke, hvor vejen tilbage til håndbolden var fyldt med udfordringer.

Koordination og kondition var på et absolut lavpunkt, men Emil kæmpede sig tilbage.

Sygdommen ændrede ikke kun hans fysiske tilstand men satte også gang i en personlig udvikling.

"Jeg er blevet stærkere af det. Jeg er kommet mere moden ud, og - hvor kliché-agtigt det end lyder – så sætter jeg nu meget mere pris på at komme til træning. Jeg sætter endda pris på at sidde på en lortekondicykel, som vi gjorde til træning i dag. Jeg ser tingene i et andet perspektiv i dag, og jeg har fundet ud af, hvor privilegeret jeg egentlig er," udtalte han i et interview med B.T. året efter.

Den unge målmand har ikke kun overlevet, men har også trivedes. Efter at have spillet for den danske klub Skjern blev han i 2019 købt af HBC Nantes i Frankrig. I sommeren 2022 tog hans håndboldrejse en ny drejning, da han skiftede til det prestigefyldte FC Barcelona, hvor han i dag vogter målet.

Emil Nielsen bor nu i den spanske storby sammen med sin kæreste, Sara, og har på trods af de tidligere mørke dage formået at transformere udfordringerne til brændstof for sin succes på det internationale håndboldscene.

Du kan se et billede af det lykkelige par her:

Anbefalet til dig